Калина Паскалева разказа играта на таксиметров шофьор! (виж тук)

Калина Паскалева разказа играта на таксиметров шофьор! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Калина Паскалева направи на нищо бакшиша!

Журналистката и писателка Калина Паскалева направи на бъз и коприва непознат за нея таксиметров шофьор. Който обаче имал неблагоразумието да се държи отвратително с клиент като нея. Ето какво разказа Калина:

Калина Паскалева

Калина Паскалева изригна срещу бакшиш

„ПОЛЕЗНАТА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА… Чудех се дали да ви разкажа за моето “невероятно” изживяване тази вечер. Прибирам се след дълъг работен ден – 14 часов – с такси, от “Овча Купел” се стига по Околовръстното.

В колата звучи сръбска чалга – ужасно неприятна, но аз съм толкова изморена, че дори не помолих да бъде сменена станцията. Спираме на бензиностанция да си купя цигари. И трябва да продължим през кръговото на “Драгалевци”.

Шофьорът ме пита дали нагоре или надолу – казвам му, че може и по двата пътя и се чудя дали този човек не се шегува с мен. Нервен, той ме заставя да му посоча точно кой. Казвам – отгоре. И той завива по кръговото към “Черни връх”.

Аз му казвам, че не знае къде отива и му се смея. Той ме напада остро, че аз съм казала така и сега да прави ли “кръгче” или не. Връщаме се на Околовръстното и той пак пита сърдито вече почти влязъл в локалното “Тука или по главната?”. Аз мълча.

“Ама ще ме насочваш ли, щото мога и навигацията да си пусна!”. Продължих да мълча. Закара ме. Оставих му бакшиш. Дано си купи речник. И се научи да говори. Карането на такси не е курс по интеграция.

И това, че някои от вас са събрани само да ходят по организирани платени протести, скъпи шофьори, не ви дава право да се държите с клиентите все едно са ви длъжни (за протестите не си измислям – в края на лятото един шофьор ми показа затворените групи и политическите агитатори).

Между вас има и свестни хора. Но нямам нищо против в България да има демографска криза, ако такива като моето попадение днес вместо към София, се метнат на автобус към Европата.

Щото за да му платя тези 14 лв тази вечер, аз цял ден съм извършвала труд в полза на обществото, а той – слуша чалга и важнее. Със златната си гривна и ватиран анцуг.

И ако не друго, аз поне говоря членоразделно. За онези таксиметрови шофьори, които продават наркотици и пласират проститутки ще ви разкажа друг път. Да си знаете за обща култура“, написа Калина Паскалева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Калина Паскалева разказа играта на таксиметров шофьор! (виж тук)”

  1. Георги

    ян. 08. 2019

    Това че те е попитал от къде да мине не трябва да те нервира Защото за една точка с такси винаги има повече от един път,а и често когато не питаме мнителни клиенти като теб си мислят че ги возим по най дългия маршрут.И затова колегата най любезно те е попитал от къде да мине усетил те че си чашата, а твойте 20 Ст. бакшиш добре се е почерпил.А че ти работиш моите уважения, но уважаван и труда на другите таксиметровите и те плащат данъци и осигуровки в България те не са избягали от родината и да плащат данъци на друга държава ,както може би много твой близки и когато се върнат в БЯ само мрънкат че това не бива и другото не им харесва.

Добавете коментар