Лияна Панделиева: Искам си фините прахови частици! Дайте си ми къщата с бумтяща печка (виж тук)

Лияна Панделиева: Искам си фините прахови частици! Дайте си ми къщата с бумтяща печка (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Лияна Панделиева се върна в спомените от детството си!

Журналистката Лияна Панделиева показа, че пет пари не дава за новините относно мръсния въздух в страната. Голяма част от които са преекспонирани, според нея. Ето как изригна тя в мрежата преди часове:

Лияна Панделиева

Журналистката Лияна Панделиева си иска „мръсния“ въздух от детството

„Искам си фините прахови частици!… Бях дете, когато за всяка ваканция отивах при баба във Видин. Влакът с пухтене пристигаше на гарата, навън вече беше тъмно.

Слизахме на перона и вдишах дълбоко: фини прахови частици от задъхания локомотив и в гърдите ми нахлуваше острият, влажен аромат на дунавска мъгла, съчетан с хилядите запалени печки, които весело димяха през комините на къщите.

Вдишах дълбоко и задържах дъха си, защото това беше част от усещането за щастие. Нямаше кой да ни каже колко вредно е дишането в този момент и че задължително трябва да си сложа маска с филтър (ти да видиш!);

Нямаше измерителни станции; нямаше изкукуригали маниаци, които да ми обясняват, че живея вредно и опасно и ми трябва противогаз.

Днес хората припадат от умиление от кадри на полу-срутени керпичени, колибоподобни къщи. Не защото виждат нещо красиво в тях, а защото са ужасени, че вероятността да поемат дъх с фини прахови частици, заредени с щастие и покой, се изчерпват.

Дайте си ми къщата с бумтяща печка! Дайте си ми фините прахови частици на щастливото ми детство!“, написа Лияна Панделиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар