Чиновничката Наталия Кумпикова е сбъднат кошмар за бизнеса

Гласувайте за статията

Всеизвестният израз, че зад всеки успял мъж стои една силна жена, намира български еквивалент в средите на и без това закъсалия откъм свежи парични постъпления роден бизнес

„Зад всяко закрито предприятие стои една държавна чиновничка“ – щеше да звучи смешно, ако не беше безкрайно тъжно… и вярно. Няма шега – ужасът за българските компании има женски образ и той се нарича Наталия Кумпикова.

Ако не сте чували името, молете се да не ви се случва среща с въпросната госпожа, която за последните десет години е сринала десетки наши фирми, компании и дори цели предприятия.

Дамата със странна фамилия е адвокат по професия, но през изминалото десетилетие се подвизава като служител в Комисията по финансов надзор. Наричат я кошмар за бизнеса, защото стъпи ли в нечие ръководство като квестор, веднага следва тотален финансов крах и ликвидация за въпросното юридическо лице.

Справка от 2007 до 2017 г. сочи, че това е факт без нито едно изключение. Още по-интересното е, че Кумпикова е назначавана за квестор без предварителен конкурс. Освен това, макар че вместо да оздравява, тя съсипва дружествата, заплатата й не пада под колосалните 10 000 лева на месец.

Запознати с „професионалните“ умения на госпожата издават, че нейните „корпоративни и управленски успехи” направо бледнеят пред тези на семейство Баневи, които поне за малко управляват компаниите си. Наталия Кумпикова обаче действа с голям размах и ликвидира дружествата, в които е квестор буквално за броени дни след встъпването й на техен терен.

Краят на господарството настъпва преди няколко месеца, когато госпожата е принудена да се раздели със сладката си длъжност в КФН. Малко след уволнението й, органи на ДАНС започват проверка каква е причината през изминалите десет години тя да бъде единствен избор за квестор от страна на държавата.

С днешна дата Кумпикова се е върнала към практикуване на адвокатската си професия, разполагайки се в тузарска кантора в центъра на София. По коридорите на КФН обаче продължават да се носят легенди за подвизите й на квестор, а собственици и шефове на компании се кръстят с две ръце, че срещата с нея се е разминала.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар