Лили Иванова е преминала през много трудности в живота си!

Лили Иванова правила опит да има наследник. Пръв помощник в начинанието й бил народния лечител д-р Петър Димков. Феноменът предоставил услугите си на певицата още по време на комунистическата власт. [caption id="attachment_577078" align="aligncenter" width="300"]Лили Иванова Лили Иванова е преживяла много трудности през годините[/caption] Около дома на билкаря в софийския квартал „Лозенец” постоянно се навъртала полиция, но хора от цялата страна непрекъснато правели опити да се доберат до него за изцеление. Сред тях и била певицата Лили Иванова. Тя го посетила в началото на 70-те години, когато била далеч от сегашния си звезден статут. За това помогнала и дъщерята на Тодор Живков-Людмила. Тя също ползвала услугите на лечителя и успяла да отмени забраната да помага на хората.

Петър Димков прави всичко възможно на естрадната прима да зачене. Първо й направил и рисова диагностика и после й предписал определен хранителен режим, както и рецепти. Певицата го изпълнявала три години, но така и не успяла да зачене.

Според биографите на изпълнителката двама са мъжете от които кубратската дива искала да зачене. Това бил първият й съпруг д-р Георги Павлов и музиканта Здравко Радоев. В края на 50-те години, двата аборта и сложните операции, на които Лили е подлагана в провинциални болници едва не й костват живота. „Не страдам, че нямам деца. Не съм и длъжна да обяснявам защо нямам деца. Но публиката заслужава истината. Днес твърдя, че въпросът защо нямаш деца никога не трябва да се задава на нито една жена. Дали има деца, дали няма, защо няма. Всичко е Божа работа. Бог знае защо ме е създал. Оперирана съм два пъти от извънматочна бременност. Това е моята драстична история. Не мислете, че тогава лекарите са били по-добри или обслужването в болниците е било по-качествено. Можеше да те оставят да умреш като куче. Тогава не бях известна”, споделя тя в автобиографичната си книга „Истината” . Първият път абортира, когато има концерт в Разлог. Губи много кръв, а кръводарител й става лекар от болницата и така я спасяват. Вторият път е на концерт в Ловеч. Оперирали я от апандисит, но като я отворили открили друго. Тя получила и кръвоизлив, което станало причина да правят не една, а две хирургически интервенции. Премахната е и една от маточните й тръби. Тъй като след операция от апандисит вода не се дава, на третия ден Лили се обезводнила и загубила зрението си. „Не мога да виждам, не мога да говоря, не мога да чувам. Схващат се всички лицеви мускули. Ослепявам и казвам: „Не виждам и не мога да говоря”. Те ме гледат и се чудят какво ми е. Правят консултация с докторите, само един от тях се сети. „Вода дадохте ли на това момиче? Ами, не сме. Е, защо? Ами защото има апандисит. Да, но има и друга операция. Влейте веднага физиологичен разтвор. И ме оправиха”, спомня си за кошмара Иванова. Днес Лили Иванова сне радва на внуците на сестра си Магда. Двете прекарват всички празници с голямата фамилия.