Мегз написа втори пост, този път с нормалната фигурка на малкия Христос!

Миглена Каканашева - Мегз си навлече гнева на потребителите в мрежата навръх Коледа. А причината е вчерашната й снимка с малкия Христос, когото тя бе увила като пребито бебе. За да оправдае гафа си, дизайнерката написа втори пост. Предаваме ви го дословно. [caption id="attachment_577069" align="aligncenter" width="240"]Мегз Мегз опита да поправи грешката си[/caption]

"Ще се опитам да напиша нов пост, дано този път да ме разберат повече хора... Това е “бамбинче” - символ на новородения Иисус. Този път не е болно, защото не искам подсъзнателното ви взаимоизключване на думите “свят” и “болен” да ви разсейва от посланието ми.

Та, бамбинчето днес е здраво, но аз ще ви разкажа урок от прадядо ми за приемането и любовта към болните и различните. Един от прадядовците ми е бил свещеник и го е получил като подарък лично от царица Йоана. Прабаба ми разказваше, че Царица Йоана още е дала съкровище на прадядо ми, за да го зарови в двора ни и когато размириците утихнат да го използва за да помага на бедните, болните и неоправданите. Прадядо ми починал, а легендата за заровеното съкровище се разказва в семейството ми и до днес. Като дете редовно ровех двора, качвах се по покривите и повече от всичко исках да го открия. Разказвах на прабаба ми, че с него ще излекувам всички болни, а тя ми разказваше невероятни истории от живота на прадядо ми - свещеника. Знаел 12 езика, служил е в Китай и Индия и се е возил на лодка по време на война, а от двете му страни е имало огън. Казваше ми, че съм наследила неговото сърце. След смъртта на прадядо ми семейството ми получило две безценни вещи -това бамбинче и личните му писма. От тях прабаба ми взимаше своите уроци и разкази. Един урок, спомням си, ме изумяваше най-силно, но ме научи на най-много и до днес е упорна точка в цялостното ми светоусещане. “Видиш ли нещо болно, много грозно или несправедливо, чедо, иди - това е Господ”, преразказваше прабаба ми. Аз не разбирах как Бог хем е най-святото, хем е най-ужасното. А тя продължаваше да преразказва:

“Същността на Бог, чедо, е любов и милосърдие. Ако при среща с най-грозното, изпитваш любов и милосърдие, това е божията сила и тя живее в теб. Ако грозотата победи душата ти - тогава, чедо, сърцето ти е болно и трябва да се учиш"...

Отне ми много време, за да излекувам душата си и да започна да виждам с еднаква любов грозното и красивото, болното и здравото... Мисля, че заради тази гледна точка често не ме разбирате, а не искам да е така. Честито Рождество Христово! Помнете това правило - много е трудно, но ще ви научи на много от най-важните човешки качества", трогна с думите си Мегз.