Калина Паскалева: Запомнете тези 5 имена! Те са във вечността (още подробности)

Гласувайте за статията

Калина Паскалева представя филма си „Само смелите живеят вечен живот“!

Журналистката и писателка Калина Паскалева има повод за огромна гордост в края на 2018-та година. А именно – само след броени дни ще се излъчи документалният й филм, по който тя работи наистина упорито. И преди часове покани всички на безплатната му премиера:

Калина Паскалева

Калина Паскалева с премиера на документалния си филм за Кербала

„Изключително съм благодарна на Eccoplexx , които се съгласиха да предоставят безплатно зала, в която да излъчим премиерата на документалния ми филм “Само смелите живеят вечен живот” на 28 декември от 10:00 h. Входът е СВОБОДЕН.

Георги Качорин, Николай Саръев, Иван Инджов, Антон Петров, Свилен Киров. Запомнете тези имена.

Това са имената на смелостта, отекнала във вечността. Това са имената на петимата български войници, загинали в атентата срещу база „Индия“ на 27 декември 2003-та година. Техните души завинаги останаха в Кербала.

Точно 15 години след Черната Коледа реших да направя всичко възможно, за да разкажа за техния подвиг. И за подвига на Todor Stankov. Родната власт тогава пази странно мълчание и не успява да разсее съмненията дали Минстерство на отбраната е реагирало адекватно.

Точно 15 години по-късно Тодор Станков се върна в Кербала, за да покаже истината през неговите очи. Защото героите трябва да се помнят.

„Само смелите живеят вечен живот“ е моят – и на екипа, с който работих – начин да кажа своето „благодаря“ на героите от Кербала. Защото вярвам, че всеки българин трябва да знае техните имена. Защото вярвам, че всяка нация трябва да има памет. За да има нация.

Георги Качорин, Николай Саръев, Иван Инджов, Антон Петров, Свилен Киров. Запомнете тези имена“, вълнува се Калина Паскалева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар