Соня Колтуклиева алармира: Невиждан срам в Германия! Къде спят родните медии?! (още подробности)

Соня Колтуклиева взриви мрежата
0

Соня Колтуклиева осветли случая с немския фейк журналист!

Журналистката Соня Колтуклиева взриви мрежата с най-обсъжданата от дни новина в Германия, а и цяла Европа. Новина, на която според нея, родните медии не са обърнали нужното внимание. Постът й събра множество лайкове и коментари:

Соня Колтуклиева
Соня Колтуклиева взриви мрежата

„НЕВИЖДАН СРАМ В ГЕРМАНИЯ! Българските медии почти не обърнаха внимание на случая с Class Relotius, 33-годишен журналист от германското списание Der Spiegel, предизвикал международен скандал.

Многократно награждаваният репортер си е съчинил историите в минимум 14 от 60-те си репортажа от различни точки на света.

Най-скалъпена се оказа историята от малък град в щата Минесота, която дискредитира президента Тръмп и предизвика вчера гневната реакция на американския посланик в Германия.

Списанието се извини на американците, но отрече да е следвало антиамериканска политика. Си Ен Ен отне на Клас Релотиус двете награди, присъдени му през 2014 година.

За мен, като журналист, е изумяващо как никой в редакцията не се е усетил от 2011 година досега, че историите са съчинени, измислени са хора, коментирани са несъществуващи конфликти?!

Навярно всичко щеше да си продължи по “мед и масло”, ако сътрудник на журналиста-измамник не беше открил несъответствия във фактите при подготовката на един от репортажите на Relotius.

Къде са спали редакторите толкова време?! Der Spiegel е сериозно издание с международен авторитет, често се цитират коментарите и анализите му…
Срам!

П.П. Ние се гневим на измислиците и клеветите на свинските медии. Май следват световната тенденция за фейк-нюз“, написа Соня Колтуклиева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.