Дания с нов закон за мигрантите (Какво ги задължиха?) Преглеждания: 4438

Дания със строги ограничения за мигрантите сн. Интернет / You Tube
0
Оценете този post

Дания взима крайни мерки за мигрантите

Дания взима крайни мерки за мигрантите. Нов закон задължава гражданите от мюсюлмански произход да проявяват гъвкавост и да работят със социалните служители, без значение от техния пол и раса. Промените се налагат, тъй като консервативните мюсюлмански мигранти отказват да общуват с жени.

В резултат на това Дания прие закон за мигрантите, който според експертите е специално насочен срещу консервативните мюсюлмани.

Датският парламент прие промените с 55 гласа „За“, 23 „Против“ и 30 „Въздържали се“. Така бе приет нов законопроект, според който от хората, които получават датско гражданство, се изисква на церемонията по получаване на гражданство да се ръкуват.

Този ход е насочен именно към консервативните мюсюлмани, които по религиозни причини отказват да работят с членове на противоположния пол. Нещо, което е абсолютно неприемливо за датското общество.

Датският парламент одобри също така финансирането на план за настаняване на търсещи убежище мигранти с криминално досие на пустинен остров.

На този остров, който се в близост до Дания се намира изоставена лаборатория, в която в миналото са изследвали животински инфекциозни заболявания. Предвижда се след неговото адаптиране той да се превърне в център за настаняване на около 100 мигранти. До 2021 година Дания планира да похарчи повече от 100 милиона евро, за да осигури подходящи условия за живот на бежанците.

Също така страната настоява пребиваващите в нея чужденци да се съобразяват с нейните закони, а не тя да се адаптира към чуждите култури.

Дания със строги ограничения за мигрантите сн. Интернет / You Tube
Дания със строги ограничения за мигрантите сн. Интернет / You Tube

За разлика от повечето западноевропейски държави, датските власти изискват от мигрантите да се адаптират към отвореното датско общество. И са твърдо против идеята за обратното. В резултат на това е забранено да се носи бурка в Дания. Законите също така предвиждат и известни религиозни ограничения за чуждестранните имигранти. Абсолютно неприемливо е например, да се изпълнява петъчна молитва на улицата. Както например се случва във Франция или други западни страни.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.