Синоптиците алармират: Задава се голяма аномалия във времето навръх Нова година

Гласувайте за статията

Ето какви изненади ще ни поднесе времето в празничните дни

Синоптиците алармираха, че се задава сериозна аномалия във времето навръх Нова година.

Синоптикът Евгения Егова бе категорична, че валежите от сняг не са нищо изненадващо за този период от годината, при все, че обилността им е била по-интензивна.

Синоптиците вещаят, че валежите ще спрат още утре вечер, с изключение на източните райони, където ще продължи да вали.
В четвъртък на някои места температурите ще паднат доста. Във въпросните райони се очаква термометрите да паднат до минус 7 градуса.

Нова година

Ето какви изненади ще ни поднесе времето в празничните дни

За кратко до края на декември може да има валежи от дъжд и сняг, то за празниците не се очаква повишение на температурите. На някои места дори ще вали премесено дъжд със сняг, посочват още синоптиците.
Очакванията са на Бъдни вечер температурите да са по-високи от средните за сезона. През деня те ще са в интервал между 3 и 10 градуса.

В ранните сутрешни часове, както и вечер, те ще спадат до минусови стойности. Навръх Коледа времето ще е доста мрачно, но пък за сметка на това ще е меко – около 10 градуса.
Атлантическият циклон, който преминава над Европа, е причината за необичайно високите температури.

Именно заради него хората няма да имат така мечтаната снежна приказка по празниците. Времето ще се задържи топло дори и в дните около Нова година. Рекорд се очаква в дните около Стефановден, когато в южните райони температурите може да достигнат до 12 градуса. Не е изключено обаче снегът да зарадва скиорите още в първите дни от новата година, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар