Шок: Дадоха две години затвор на Кристиано Роналдо! (още подробности)

Гласувайте за статията

Кристиано Роналдо си получи присъдата за измамата!

Кристиано Роналдо може да лежи две години в затвора. Седемкратният носител на „Златната топка” е заплашен да прекара две лета зад решетките заради укриване на данъци. Това ще оповести съдът в Мадрид на 14 януари, когато той се яви в залата.

Роналдо

Две години затвор за Роналдо

Бившият нападател на „Реал Мадрид” е обвинен от испанските прокурори в данъчни измами с авторски права през 2017-та година. Съдът се произнесе така, защото стана ясно, че петролна компания на Британските Вирджински острови е помогнала на Роналдо да укрие част от приходите на португалеца.

Престъплението е направено в период между 2011 и 2014 година. Подсъдимият е помолил съдиите да се яви на заседанието с видеовръзка.

Преди това 33-годишният португалски футболист, обвинен в укриване на данъци в размер на 14,7 милиона евро, отричаше всички обвинения.

Според законите в Испания присъда от две и по-малко години не се излежават в затвора, ако преди това не са извършени други престъпления.

Хосе Антонио Чоклин, адвокат на световно известният футболист е поискал от съда присъдата му да бъде съкратена до глоба в размер на 375 000 евро.

Същото решение било постигнато и за друг негов клиент-бившия защитник на Реал Фабио Коентрао, извършил подобно престъпление. Но сделката била отхвърлена от прокурорите за Кристиано Роналдо.

Кристиано е укривал доходи в Испания от имиджовите си права, което е престъпление в страната, твърдят прокурорите. Роналдо е поредната футболна звезда, която попада под ударите на испанското законодателство след Лионел Меси и Неймар от Барселона.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар