Изгубената цивилизация: Новооткрити рисунки показват съществуването на непознат народ

Изчезналата цивилизация
0

Изгубената цивилизация в Канкун предизвика фурор

Изгубената цивилизация в Канкун предизвика тотален фурор в Индия. Учените откриха древни произведения на изкуството, които дават нов поглед върху съществуването на неизвестна цивилизация и също така повдигат много въпроси.

Новото откритие в Западна Индия шокира археолозите и доказа съществуването на предишна непозната древна цивилизация.

Както съобщава Би Би Си, изследователският екип е открил хиляди петроглифи — гравирани каменни снимки в региона Канкун, в индийския щат Махаращра.

Снимките са датиращи отпреди 10 000 години преди нашата ера. Те са гравирани в плоски камъни и се намират главно в районите около Канкун.

Рисунките показват широк спектър от животни, хора, птици и геометрични форми и дават нов поглед на археолозите върху древната история на тази област.

Разнообразието им шокира учените.

Начинът, по който са пазени петроглифите, и тяхното сходство с тези, намиращи се в други части на света, принудиха експертите да заявят, че те са създадени в праисторически времена и че може да са сред най-старите открити досега. Петроглифите са изсечени изображения в камък или скала.  Те са създадени чрез издълбаване, изсичане или гравиране на контури или цели фигури в камъка. Най-старите петроглифи са от края на късния палеолит и неолита и са на възраст 10 – 12 хиляди години.  Откритите в Индия обаче са още по-стари и от тях. Неслучайно и интересът към тези рисунки от страна на учените е толкова голям.

„Първото ни заключение при изучаването на тези петроглифи е, че са на около 10 000 години преди новата епоха“, заяви директорът на археологическия отдел в Махаращра Теха Гарг.

Учените са убедени, че има и още. В приблизително 52 села в района се смята, че има подобни находки, но е интересно, че жителите на само пет села са наясно с тяхното съществуване.

изгубената цивилизация
Изчезналата цивилизация

Експертите Ризбуд и Марти документирали тези образи и лобирали пред местните власти за тяхното изучаване и опазване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.