Страсбург под полицейска блокада заради стрелба в базар (Има ли жертви?)

Гласувайте за статията

Страсбург е под полицейска блокада заради стрелба в Коледен базар

Страсбург е под полицейска блокада, след като бе открита стрелба на Коледен базар в един от кварталите. Шестима ранени и един убит са регистрирани досега, като броят продължава да расте. Полицията е отцепила района и в момента текат първите следствени действия. По време на стрелбата там е имало изключително много хора и все още се взимат показания за инцидента.

Инцидентът е станал в затворен базар, недалеч от площад Клебер, близо до централните улици на Страсбург. Френският вътрешен министър засега отказва да коментира публично случая с мотива, че все още не е получил докладите на полицията. Местните власти съветват живущите в района да останат по домовете си, а свидетелите на стрелбата да се явят за справка в полицейския участък, който е наблизо.

В същото време полицията е излязла по улиците, за да осигури безопасността на гражданите в района. Местната пожарна служба съобщава, че е убит един човек, а първоначалната бройка на ранените беше три. По-късно тя се увеличи на шестима ранени, като се очаква броят им да нарасне. Кметът на града Ален Фонтанели написа в Туитър „Благодаря на всички, които останаха по домовете си и не излязоха навън, когато чуха стрелбата. Моля, спазвайте полицейските разпоредби докато ситуацията се изясни“.

Франция отново е във висока степен на защита от тероризъм, след серия терористични атаки в различни части на страната. През 2015 най-жестока бе трагедията в Париж, където първо беше стрелбата срещу „Шарли Ебдо“, след това стрелбите в центъра на Париж, а по-късно бяха осуетени опити за атентати в други райони на страната.

Страсбург под блокада заради стрелба в центъра сн. Туитър

Страсбург под блокада заради стрелба в центъра сн. Туитър

През 2016 година, мъж подкара камион по главната улица в Ница, а през 2017 имаше изолирани инциденти в различни градове, за щастие без толкова много жертви. Все още не е ясно дали стрелбата е в резултат на терористичен акт или друго.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар