Куриоз! Заключиха Тереза Мей преди срещата с Меркел

Гласувайте за статията

Заключиха Тереза Мей преди срещата с Меркел

Тереза Мей се оказа блокирана и заключена минути преди срещата с Ангела Меркел. Първата дама на Британия се оказа в неудобното положение да принуждава германския канцлер да я чака на дъжда, докато тя безуспешно се опитваше да излезе от колата си.

Тереза пристигна по график за срещата на Меркел, която трябваше да се състои в Берлин. Събитието бе очаквано с огромен интерес, тъй като пресата се надяваше на развитие по случая с излизането на Англия от ЕС.

Колата на премиерката пристигна навреме, а Ангела Меркел, като домакин на събитието излезе лично на червения килим, за да посрещне колежката си. Оказа се обаче, че на Мей не й е никак лесно да излезе от автомобила. Почти минута сътрудниците й правеха опити да я измъкнат от колата.

В крайна сметка електронното заключване бе освободено и първата дама бе пусната на свобода, за да се види с Меркел. Германският канцлер обърна цялата ситуация на шега, но притеснението на британската министърка бе изписано на лицето й и тя побърза да приключи срещата доста рано.

Що се отнася до Мей, тя пристигна в Берлин, преди да замине за Брюксел, където има среща с Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск. Тя заяви, че ще иска гаранции за границата между Ирландия и британските провинции в Северна Ирландия, тъй като има притеснения. В Брюксел пък Юнкер заяви, че е притеснен от уверенията й пред парламента, че ще предоговаря условията по „Брекзит“.

Тереза Мей сн. You Tube

Тереза Мей сн. You Tube

„Няма място за преговори или дискусии. Отворени сме за тълкувания и дебати, но не и за промяна на договора. Това не подлежи на каквито и да е дебати“, каза още Юнкер.

Самият той определи, че с интерес очаква срещата с Мей. И додаде да се разбере още, че ЕС вече е дал гаранции за сигурността на Британия в областта.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар