Владо Береану: Делото срещу кметицата Иванчева става все по-абсурдно! (виж тук)

Владо Береану: Делото срещу кметицата Иванчева става все по-абсурдно! (виж тук)
4 (80%) 2 votes

Владо Береану смята, че няма достатъчно доказателства срещу Иванчева!

Журналистът Владо Береану е убеден, че делото срещу кметицата Иванчева става все по-абсурдно. Срещу нея и Петрова очевидно нямало достатъчни доказателства от страна на прокуратурата. Която обаче ги счита за „виновни“ до доказване на противното. Ето какво заяви Береану:

Владо Береану

Владо Береану не вярва на делото Иванчева

„Делото срещу Иванчева и Петрова започва да има абсурдни измерения. Върховния съд /ВКС/ откри сериозни нарушения на правата на подсъдимите от страна на втората инстанция на Специализирания съд, които задържа в ареста двете жени.

В оправданията на въпросния съд, по същество, се казва, че са действали така понеже, ако пуснат двете жени даже за няколко дни в домашен арест, двете супер престъпнички ще избягат в чужбина и ще се укрият.

Как ще стане това при положение, че те не разполагат с големи средства /пари от подкупа не са получили/, нямат опит в престъпно укриване, нямат паспорти и всички знаят как изглеждат, не е ясно.

Явно прокуратурата и Специализираният съд нямат доверие и на МВР, че може да ги опази. Нали уж вече имаме и поне 2 гривни за проследяване, които биха могли да сложат на краката им, вместо с тях да се фръцка зам. министър на правосъдието.

Проблемът явно се състои в несъществуващата репутация на Прокуратурата, която обяви делото срещу Иванчева за флагман на борбата срещу корупцията.

Очевидно те имат проблеми с доказването на вина и се надяват чрез психически и физически тормоз да пречупят двете жени. В случая на подсъдимите, те са невинни до доказване на противното.

Но прокуратурата е заложила всичко на осъдителна присъда в този случай, който би бил първият им успех. Техният проблем е, че са виновни до доказване на противното. А доказателствата, явно, не са достатъчни“, заяви Владо Береану.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар