Георги Рачев направи изненадваща прогноза за времето по Коледа

Гласувайте за статията

Вещае ли климатологът сняг за светлия християнски празник

Топ климатологът доц. Георги Рачев направи изненадваща прогноза за времето по Коледа.

Прогнозата със сигурност ще зарадва едни и ще разочарова други. Георги Рачев посочи, че по високите части вече вали сняг и дори се трупа снежна покривка. Разбира се става въпрос за местата, чиято надморска височина надхвърля 1000-1200 метра.

Георги Рачев

Вещае ли климатологът сняг за светлия християнски празник

При все, че Пампорово откри сезона вчера, навръх студентския празник 8 декември, Георги Рачев посочва, че все още е твърде рано да се очаква сериозна снежна покривка.
Днес и утре ще продължи да вали сняг, но в равнините той ще е сравнително по-малко.

Що се отнася до прогнозата за месец декември, Георги Рачев е категоричен, че времето се очертава топло за това време на годината. Дори зимата като цяло ще е топла. При все, че в първите дни от месеца температурите са под нормата, то през следващите дни ще влязат в рамките на нормалното.

През следващата и по-следващата седмица, ще е по-топло от нормалното. След това се очаква времето да влезе в правилния ритъм. Казано с други думи – не се очакват сериозни студове.
Не се очертават сериозни студове и през следващото десетдневие. В заключение той посочи, че по всяка вероятност няма да има сняг по Коледа, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар