Брендо троен агент

Гласувайте за статията
Евелин Банев-Брендо бил агент на 3 полицейски служби

Издирваният от три европейски държави – Италия, Румъния и България, заради влезли в сила осъдителни присъди за трафит на дрога и пране на пари Брендо умишлено е бил оставен да избяга от родното правосъдие, вместо да бъде въдворен в затвора – пише „Уикенд“, като се позовава на свой източник от МВР. Чадърът, опънат над мафиота, се дължи на дългогодишното му сътрудничество с цели три полицейски служби – отбелязва изданието.
Брендо беше с обвинение за изпирането на 21 млн. лева, но процесът срещу него се проточи цели 12 години.

Любопитна подробност е, че малко преди осъдителната присъда на Брендо, постановена му от Върховния касационен съд в България да бъде обявена тази пролет, в Перу тамошните власти арестуваха двама българи с 320 кг кокаин. Задържаните Георги Николов и Асен Чехларов излетели дни по-рано от България за Южна Америка, като трябвало да доставят дрогата до Африка.

„Българите са били предадени от Брендо, за когото през годините са работили нееднократно. Той е сключил сделка да бъде оставен да избяга, като срещу това е предал на нашите служби предстоящия наркотрафик. Българите са информирали властите в Перу, които са стартирали наблюдение на двамата трафиканти още при кацането им на летището в Лима“ – разкрива пред изданието източник от ъндърграунда.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар