Мариела Нордел: В БГ яко мешаме пиар и журналистика! (още подробности)

Мариела Нордел: В БГ яко мешаме пиар и журналистика! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Мариела Нордел яко насоли родните журналисти и пиари!

Устатата кулинарка Мариела Нордел избухна с поредния си коментар в мрежата. Този път тя реши да обясни на всички какво означава истински пиар и истински журналист. Понятия, които според нея, у нас жестоко са се омесили:

Мариела Нордел

Мариела Нордел подобаващо насоли пиарите и журналистите в България

„В БГ яко мешаме нещата – от мента и мастика правим „Облак“, от рекетьори и политика – ББ1,2 и 3, от журналистика и ПР – ??!…

Няма как журнлисти да стават ПР-и и обратното, щот се получава мазало, облак!

За пропусналите първи курс в университета ще повторя: Целта на журналистиката е да ИНФОРМИРА, ОБЕКТИВНО да отразява действителността!

Журналистиката няма право на позиция, на мнение и комуникацията е еднопосочна. Как се отразява обективно? – Като информацията се проверява от 3 независими един от друг източника!

Целта на ПР-а е да довежда до аудиторията посланието във вид и начин, който да обслужва интереса на поръчителя! Да има обратна комуникация и да инсинуира, въздейства! – Съвсем противоположното на журналистиката.

А, после, що имало облаци…. Ми, кат мешате ПР и журналистика!“, коментира в мрежата Мариела Нордел.

Гарантирано след тези си думи Норделката рискува да си навлече куп ядове с представителите на двете въпросни гилдии. Както я познаваме обаче, сигурно е, че пет пари не дава кой какво ще й рече.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар