Лице на Нова тв пострада

Гласувайте за статията

Червенкова е станала жертва на измама

Едно от лицата на Нова тв пострада.

От кухнята на медията издават, че става въпрос за една от красивите им репортерки – Християния Червенкова.

Репортерката на Нова тв станала жертва на измама по време на Черния петък. В нощта на Черния петък, Християния Червенкова е паднала в плен на хакери.

Нова тв

Червенкова е станала жертва на измама

Репортерката отбелязва, че никога не е очаквала да й се случи подобно нещо. В четвъртък тя била на работа през целия ден. Късно вечерта съвсем случайно проверила интернет банкирането й и установила, че е извършена транзакция в 18 ч. от пост терминал в Китай.

Лицето на Нова тв споделя, че е „изгоряла“ с около 100 евро. Самата тя е категорична, че във въпросния ден не е правила никакви транзакции от банковата си сметка. Тя не скри, че по въпросната сметка има издадени две карти, но никога не е използвала другата.

Отначало се паникьосала, но след като дошла на себе си, решила да позвъни в банката, въпреки късния час. Оттам й казали, че има нещо странно – виждат сайт, вероятно китайски и започнали да й диктуват покупките, които никога не е виждала, нито чувала. Служителите на банката веднага блокирали картата.

По този повод шефът на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП – Явор Колев посочи, че напоследък на електронните си пощи много хора биват атакувани от спам съобщения с примамливи оферти.
На практика става въпрос за фишинг сайтове, които крадат информация. Обикновено те са ситуирани далеч извън територията на България и ЕС, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар