Внимание! Автоапашите удрят с нова нагла схема

Гласувайте за статията

Бъдете особено предпазливи, за да не попаднете в мрежите им

Органите на реда предупреждават шофьорите, че трябва да са изключително предпазливи, тъй като автоапашите удрят с нова нагла схема.

Автоапашите вече действат по нов начин за кражба на автомобили. Органите на реда предупреждават да оглеждате добре автомобила си, преди да се качите в него. Напоследък автоапашите използват пластмасови бутилки за крадене на колите.

автоапашите

Бъдете особено предпазливи, за да не попаднете в мрежите им

Те поставят пластмасовата бутилка между гумата и калника на автомобила. Това се случва, след като предварително са си набелязали колата, която ще крадат. Много важен момент е, че автоапашите закрепят бутилката от страната на пътника.

Когато шофьорът потегли, автомобилът започва да издава притеснителни звуци, идващи от пластмасовата бутилка. Гръмкият и странен звук несъмнено ще ви накара да спрете колата и да огледате какво става.

Докато вие сте извън автомобила си и го оглеждате, автоапашите ще се възползват и ще отмъкнат колата под носа ви. Съгласете се, че в такава екстремна ситуация малцина от вас биха затворили вратата и извадили ключа. Именно този пропуск улеснява до голяма степен крадците на автомобили.

Както сами се убеждавате в новата нагла схема на автоапашите няма нищо сложно. Заради това е нужно да огледате навреме автомобила си от всичките му страни, преди да сте се качили в него. Ако пък случайно чуете някакъв притеснителен шум, след като вече сте потеглили, то не забравяйте да изключите двигателя и задължително да извадите ключа от контакта, пише auto.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар