Внук на Симеон Сакскобургготски презря България

Гласувайте за статията
Първородният син на княз Кубрат – Мирко, се има за испанец, не ползва титлата си Панагюрски

Първородният внук на Симеон Сакскобургготски – Мирко, най-големият от синовете на княз Кубрат, се срамува от българския си произход и не ползва монархическото си название Панагюрски в Испания. 22-годишният младеж, който е последна година студент по медицина в реномирания „Универсидад де Навара“ в Памплона, държи да бъде изписан с монархическото име Мирко Саксония Кобурго Гота и именно така е назован той от испанските списания, които често публикуват светски новини за него и семейството му – пише в. „Уикенд“.

От декемврийския брой на испанското сп. „Венити Феър“ става ясно, че Мирко ще бъде представител на Испания в ежегодната „Вечер на маговете“ в Париж, организирана от „Форбс“. 22-годишният внук на Симеон Сакскобургготски сам признава с гордост пред испанска журналистка, че е избран измежду други особи със „синя“ кръв в Испания да представя страната си на пищната галацеремония с благотворителен характер в 5-звездния хотел „Шангри Ла“ в столицата на Франция.

Мирко ще бъде придружаван от своята приятелка – контеса Габриел де Порталес, за която, изглежда, семейството му планира да го ожени. 21- годишната благородничка е сред известните персони от сой в Испания, а богатството на рода й надхвърля 300 милиона евро.

Изглежда младежът не е останал с добри впечатления от нашата страна, щом не иска да го наричат Панагюрски – коментира изданието и припомня, че за последно Мирко е идвал в България за юбилея на дядо си.

Мирко позира с контесата

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Внук на Симеон Сакскобургготски презря България”

 1. Лилит

  Дек. 01. 2018

  Какъв български произход, бе?! Какво общо имат тези с нас?!

 2. Cris Angel

  Дек. 04. 2018

  За къв к..р му е панагюрския тюрлюгьовеч.
  По престижно е Мирко Бокевски
  Хахаха
  Булгар парлама сюргюн комунис бабаит!!!!

Добавете коментар