Владо Береану попиля екипа на Слави Трифонов! (още подробности)

Владо Береану попиля екипа на Слави Трифонов! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Владо Береану отново е точен и логичен в коментара си!

Журналистът Владо Береану буквално попиля екипа на Слави Трифонов. При това интелигентно и обосновано – без да изрече нито една обидна дума, за разлика от много свои колеги.

Владо Береану

Владо Береану направи хахав екипа на Дългия

Ето как описа той снощната „сбирка“ на сценаристите на Слави, които се бяха заели да оправдават скапаното интервю с Борисов и сие:

„Снощи /27.11/ екипът на Слави Трифонов и самият той се опитаха да оправдаят своята липса на професионализъм при провеждането на значимите интервюта със ръководния елит на страната ни. Обясненията им затвърдиха този непрофесионализъм.

Първо е тезата, че се задават въпроси на суверена. Тази гръмка фраза всъщност означава въпроси на зрители. Но кои въпроси да се зададат се решава от екипа, така че въпросите са тяхни, подсказани от зрители и беше напълно излишно сричането на разни имена на хора.

Второ, когато решаваш да зададеш един въпрос е очевидно, че трябва да се опиташ да предвидиш отговорът и да подготвиш допълнителни въпроси. Това не е трудна задача, особенно при пълната предвидимост на нашите вождове. Във интервютата не се задаваха повече от 10 въпроса.

При 8 души екип това е лесно осъществима задача. Само 2 примера: ще задаваш въпрос има ли монопол при определяне на цените на горивата? Отговорът е ясен /Борисов го е давал многократно/ – ами всеки може да внася откъдето, си иска.

Ясно е, че трябва да провериш как се внасят горива, какъв е редът. Проверката отнема 15 минути. Става ясно, че горивата се внасят през складове на един монополист и цената на продажба е една и съща. Имаш готов уточняващ въпрос.

Ще питаш председателя на парламента дали не са нарушили конституцията, като са отхвърлили оставката на Делян Добрев. Очевадно е, че трябва да си подготвил решението на Конситуционния съд по въпроса. Намирането му отнема 5 минути, а прочитането 30 секунди.

Съдът ясно е казал, че действията на мнозинството са незаконни.
Тази работа се върши преди интервютата и се казва подготовка. Няма значение дали си водещ или журналист.

Не вършиш тази работа след интевютата и да казваш – те ни излъгаха. Това суверенът нарича: „След дъжд, качулка“, коментира Владо Береану.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар