Мегз: Времето на корсета се завърна! (още подробности)

Гласувайте за статията

Мегз представя новата си линия дрехи и завръщането към корсета!

Миглена Каканашева – Мегз представи новата си линия рокли, в които женствеността и сексапилът са на първо място. Дизайнерката наблегна и на още нещо в работата си. А именно завръщането й към вечния корсет. Който, по думите й, отново излиза на мода:

Мегз

Мегз връща корсета в ежедневието на жените

„Някъде между корсета и независимостта… Някога във време толкова различно като женски мироглед, че сякаш безкрайно отдавна – една жена, на която премного се възхищавам тръгва срещу това жените да носят корсети, обръчи, кринолини … И всички онези огромни и натруфени рокли и аксесоари, които са ни правили неподвижни…

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЯ Е ТАЗИ ЖЕНА? Тя научава жените да носят тогава мъжките дрехи като риза и панталон. Тя ни дава възможност да се движим активно в един мъжки свят.

Чудя се какво ли би си казала същата тази жена, ако види жените днес, когато сме минали в другата крайност. Вече сме толкова активни, постигащи и смело крачещи напред, че от ризите и панталоните ни струи мъжка вместо женска енергия.

Не ме разбирайте погрешно, аз самата съм силна, независима и обсебена от постигането, но все по-често се питам – къде е балансът? И не дойде ли отново времето на корсета ( в буквален и преносен смисъл)?

Вдъхновена от тези ми мисли създадох роклите ни с корсет. Исках нещо да ме стегне и женските ми форми да изпъкнат. Обаче, не исках от онези гадните, старомодни корсети от сватбите от едно време. Исках да е модерен. Исках да има моя форма. И да има много декорации и детайли – пак като мен самата.

Така май си представям и женствеността днес – смеска между нежност и контрол. Баланс между твърдост и многопластова емоционалност.

Нещо като корсет – който да подчертава формите ти, но по начина, по който ти искаш. Да е твърд като тези от едно време, но с много модерни детайли и декорации …“, сподели Мегз в мрежата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар