Илиана Раева към Катрин Тасева: Ако не спреш шоколада, няма да видиш състезание! (виж тук)

Илиана Раева към Катрин Тасева: Ако не спреш шоколада, няма да видиш състезание! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Илиана Раева с публична „закана“ към гимнастичката Катрин Тасева!

Публична „закана“ към гимнастичката Катрин Тасева отправи Илиана Раева. Разбира се, това е в кръга на шегата. Истинската причина за този трогателен пост е празникът, който преди дни отпразнува Цвети – при това двоен. Ето как я зарадва Илиана Раева:

Илиана Раева

Илиана Раева просълзи Катрин Тасева

„ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ… Днес Катрин Тасева има рожден и имен ден в едно! Ще бъда честна и ще напиша, че едва ли щях да и отделя толкова много внимание за този специален ден за нея, защото обикновено поздравявам момичетата с СМС, или някое кратко, но от сърце с много любов послание в социалната мрежа. Истината е, че тя отдавна ме е провокирала да споделя с вас, колко топлина, любов и доброта има в сърцето и, но все си казвах: ВАЖНОТО Е, ЧЕ БОГ ГО ВИЖДА, другото – друг път!

Да, и сега мисля така, но на днешния и рожден и имен ден и след това, което тя направи с медала си с огромно удоволствие ще и подаря моето искрено възхищение към нея, защото никога не съм и го показвала или казвала и ще го споделя с вас, защото тя наистина е пример за голямо и любящо сърце, сила, смелост и доброта. А днес повече отвсякога имаме нужда от тези примери.

За първи път останах очарована от нея преди две години, когато заминавахме за Олимпиадата в Рио. Тя беше резерва на Неви и пътуваше с нас за всеки случай, но знаеше, че няма да участва на Олимпида. На аерогарата в Германия дойде много тихичко при мен и ми каза: “ Госпожо, подготвям изненада за Неви! Правя и специален албум с послания от големи шампиони и спортисти, които да и посветят нещо, да напишат нещо и да и пожелаят успех.

Това е първата и Олимпиада, а това беше най – голямата и мечта.Искам да и го подаря преди старта. Да я зарадвам! Да я зареди и да и даде сили… Ще и напишете ли нещо? Моля Ви! Само да не ни види и да разбере, защото много искам да я изненадам!” Говореше ми съвсем тихичко и беше доста притеснена, защото не ме познаваше още добре и образът за мен го имаше основно от мои “доброжелатели”, затова усещах огромното и притеснение.

Бях ударена като от мълния от този прекрасен жест към Неви, усмихнах се и и казах: Разбира се, Кате! Поздравявам те за невероятната ти идея! Тя ми отвърна: “ Добре, много Ви благодаря, аз ще Ви кажа кога да го направим да не види!” и допря длани пред гърдите си като за молитва, от радост, че съм се съгласила. Беше направила много красива тетрадка и вътре имаше разкошни послания от велики спортисти и личности за Неви. Даде и го точно преди старта…

Вторият път, когато сви сърцето ми от болка и любов беше на първото и европейско първенство в Будапеща. Да! Участваше за първи път и взе сребърен медал ( не помня на кой уред)! Това беше ОГРОМЕН УСПЕХ! ОГРОМЕН! Това беше първото и европейско първенство! В този момент, по време на финалите, съдиите жестоко отрязаха Неви на бухалки! Всички се чудихме защо! Целият щаб начело с мен започна да търси обяснение защо отрязаха Неви! Бяхме ядосани всички! Търсехме обяснения… Извиках съдиите и Мария Петрова след състезанието да ни кажат какво се случва. Бяхме много ядосани, че отрязаха Неви. На това европейско Неви взе бронзов медал на уред (не помня на какъв).

Седнах зад кулисите на една пейка съсипана. Изведнъж видях Кати в далечината до едно от пердетата. Сетих се, че тя беше спечелила първия си сребърен медал от Европейско първенство ! Видях я тъжна… Изтръпнах, веднага скочих от пейката и тръгнах към нея.

Тя плачеше… Казах и: Ей, медалистката! Ти си страхотна! Днес ти си нашият герой! Браво, Кати!!! Защо плачеш?! Ей, ти игра страхотно и си уникална! Чувствах се ужасно… Говорех, защото осъзнах, че пропуснахме в суматохата за оценката на Неви да и отдадем заслуженото.

Тя ми отговори през сълзи: “ Г-жо, много ми е мъчно, че така отрязаха Неви…” Просто онемях… наистина онемях… Прегърнах я много силно! Това дете не спираше да ме очарова с поведението си! Аз не знаех и до днес не знам какво точно изпълваше душичката на това малко-голямо геройче в този момент: дали болката от това, че всички се вайкахме за ниската оценка на Неви и пропуснахме да и отдадем заслуженото за спечеления медал, или болката, че любимата и Неви е ощетена… Всъщност, може би и двете. Най-вероятно е да са и двете неща.

Златното момиче Катрин Тасева

После… после тук по страници и форуми една знайна клика кряскаше и кудкудякаше седмици за това, че БФХГ не е подала контестация за Неви и само тук-там някой пускаше едно-две изречения за сребърния медал на Кати… Нищо, че нямаха понятие за причината с оценката на Неви. Същата тази клика, която не спря да злослови по адрес на Катрин откакто премина преди две години в клуб “ Илиана”, но това е друга тема и не е за този момент. А героят на това европейско беше Кати…

За множеството всекидневни нейни сладурии няма да разказвам. Не познавах майка и. На световното тази година се изкачвах по стълбите между публиката. Една възрастна жена ме спря и ме хвана за ръката “ Госпожо Раева, аз съм бабата на Катрин! Поздравявам Ви, поздравявам Ви… невероятна сте..” Аз се спрях прегърнах я и и казах: “ Аз Ви поздравявам! Имате Разкошна внучка! Поздравете майка и и кажете, че има невероятна дъщеря!

До нея седеше една жена, която я стискаше притеснено с двете си ръце. Бабата каза: “ Ето я майка и! Това е майка и!” Аз се протегнах и прегърнах силно тази свила се жена и и казах: Дъщеря Ви е невероятна! Уникално добро дете е! Поздравявам Ви!

А жената ми отговори: “ Благодаря Ви затова как се грижите за нея! Благодаря Ви от сърце, обичам Ви!”
Това е единствената ми среща с майка и! Никога за нищо не ме потърси. Никога не дойде в залата.
Последната постъпка с продадения златен медал на Кати я знае цяла България! Всички, които я познават отблизо не са изненадани. Те познават добрата и душа и сърце и много я обичат!

Катрин Тасева преминава много достойно през болката от живота, независимо от младостта си. През цялото време до себе си има невероятен треньор и приятел Branimira Markova – уникален тандем! Вчера Катрин спечели авторитетния приз “Жена на годината”! Много заслужено! Тя е много жена! Много Човек! Много състезател!

На днешния рожден и имен ден на това талантливо момиче искам да и кажа, че животът и ще е труден, защото е от рядката порода жени, които когато ги хулят и омерзяват обичат да си вдигнат главите и да ходят с високо вдигнати брадички, мразят ролята на обичаната от народа ЖЕРТВА! Те са силни и умеят да затварят страница, когато са унизени и да отварят нова. Но тези жени са себе си и воюват за своята истина с цялото си достолепие!

Бъди винаги себе си, Кати! Защото си прекрасна! Бъди здрава и упорита, защото си талантлива гимнастичка! Никога не спирай да раздаваш доброто си сърце за хората, защото това е най-голямото щастие – да радваш другите!

Много те обичам и се гордея с това, което си! БЪДИ!

P.S. Ако не си свалиш килогрмите и не спреш да ядеш шоколад, няма да видиш състезание! Знаеш, че ще го направя!“, заключи в типичния си стил Илиана Раева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар