Устата подигра Криско с новата си песен: Той е чалга! (Вижте гаврата)

Гласувайте за статията

Устата се заяде с Криско заради творчеството му

Рапърът Устата словесно нападна колегата си Криско. Иван Динев възнегодува, че има чалга бойз, скрити зад етикета „рапъри“. През последните години Криско неведнъж е обвиняван, че рапърските му парчета звучат прекалено чалгарски. Тези нападки се засилиха, след като направи и дует със Слави Трифонов, използвайки текст и музика от ретро чалга парче, писа „България Днес“.

„Тръгвайки да пиша текста на новата ми песен „Дебел“, си казах: „Аз защо не взема да си вкарам всички голове, които искат да ми вкарат, да взема да напиша малко самоирония „много съм дебел, защо, защото не спряхте да ме храните“. То е хем самоирония, хем атака. Идеята ми, когато правех това парче, беше много ясна. Исках да оставя всичко комерсиално настрана. Реших, че ще направя парче за мой кеф, така започва и текстът.

Устата

Снимка: ХотАрена

С думичките по-нататък стрелям и предизвиквам новите актуални чалга бойз, скрити зад етикета „рапъри“, изригна Устата, намеквайки за Криско като представител на новото музикално поколение.

Самият Устата многократно е обвиняван, че е повече чалгар и по-малко рапър, заради дуетите си с Азис и Софи Маринова и честата му поява на концертите на „Пайнер“.

„Много се дразнех през последните години, когато казваха „Ето това е „чалга“, а това тук, което е десет пъти по-тъпо и по-просташко понякога, е новата българска музика“. В случая не защитавам нито попфолк изпълнителите, нито стрелям срещу хип-хоп гилдията. Става дума за съвсем друго нещо. Голяма част от продуктите, които са на много ниско ниво. И за това реших да им покажа всъщност какво е хип-хопът от един „чалга рапър“ и накрая да видят как се римува с 8,9 срички в секунда. Така че край нас има много хубава музика и много тъпа българска музика. Това парче е срещу тъпата българска музика“, аргументира се Устата, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар