Не Илюминатите, а други тайни общества създадоха съвременния свят

Мнозина вярват, че светът се управлява от тайни общества като Илюминатите. Но малцина знаят, че не мистичните организации, за които се смята, че са подчинени на демонични сили, а съвсем реални групировки са изградили съвременния свят. И в България също е имало такова, благодарение на което избухва и Априлското въстание. Ако не вярвате, вижте сами. Представяме ви няколко изключително любопитни тайни общества, които реално промениха историята.

Карбонари

"Карбонари" е името на тайната революционна организация от 19-ти век, широко развита на Апенинския полуостров. Тя намира подкрепа в гражданите на държави, които са се борили срещу управлението на Наполеон през 1814 година.

La Trinitéria

Доминиканската република дължи своето съществуване на днешната карта на света, на тайно общество, наречено La Trinitéria или "Троицата". То е основано през 1838 г и има за цел да подпомогне независимата държава. Основателят му е Хуан Пабло Дуарте, известен също като бащата на Доминиканската република. Той е само на 25 години, когато го създава с помощта на осем приятели, включително Франциско Дел Росарио Санчес и Рамон Матиа Мело. Тяхната цел е да повиши националното самосъзнание на народа. И успяват.

Филики Етерия

Това е друга тайна организация, формирана през 19 век, чиято основна цел е да отхвърли османското робство от Гърция. Организацията има за цел да създаде независима държава. Именно Филикия Етеррия организира тайни комитети и подготвя революция, за да постигне освобождението на страната. Гръцката война за независимост започва през 1821 година и продължава 11 години. Но в крайна сметка води до създаването на модерната гръцка държава.

Туле

Едно от тайните общества в по-новата история на Германия, което може би е и най-малко изследвано. Става дума за Germanicarden или обществото на Туле, чиито членове са арийци. Техните възгледи се основаваха на нацисткия режим. Дружеството е основано през 1812 г., за да се бори с масонските групи. От 1916 г. символът на тази организация е свастиката. Те са облечени като рицари и мистици с черни мантии. През 1918 г. обществото променят името си на Туле. [caption id="attachment_573598" align="aligncenter" width="300"]Тайни общества управляват Европа сн. Интернет Тайни общества управляват Европа сн. Интернет[/caption] Тяхната подривна дейност през 1919 г. доведе до падането на комунизма, а тяхната философия води до геноцида на Адолф Хитлер.

Черна ръка

Сръбската организация "Черна ръка", известна още като "Единство или смърт", е била тайна сръбска военна организация, основана през 1911 г., за да се бори с Османската империя. Но основната цел на организацията е революцията, т.е. разпадането на австро-унгарската империя и създаването на Велика Сърбия.