Брендо спаси стотици милиони от конфискация

Брендо спаси стотици милиони от конфискация
5 (100%) 1 vote
Спуснали чадър над имотите на Брендо

Кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо за пореден път триумфира над правораздавателните органи в България месеци след като съумя да офейка от страната, преди да бъде въдворен в затвора – пише в. „България днес“. Такъв извод може да се направи от внесения преди дни иск от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) срещу тополовградския бос и неговата фамилия – отбелязва изданието.

Според съобщение от пресцентъра на КОНПИ бъдещото съдебно дело за конфискация на имоти и банкови авоари на Брендо и фамилията му е на обще стойност над 23 млн. лева. Искът не е никак малък, но на фона на богатството на Баневи представлява нищожна част от престъпното им имане – коментират познавачи на родния ъндърграунд. Богатството на Брендо се оценява на над 500 млн. лева, като това е само видимата част от инвестираните от наркобоса средства в хотели и недвижими имоти. Твърди се, че Брендо и семейството му притежават още над 100 милиона евро в брой, съхранявани в банки в Швейцария и Андора, а дори и в секретни трезори в България.

Извън обхвата на съдебния иск за конфискация обаче попадат най-апетитните хотели и имоти на Евелин Банев, чиято стойност е за стотици милиони левове. Даже и къщата на Брендо на ул. „Пушкин“, пред която бе отвлечена малката му дъщеря Лара, остава извън обсега на КОНПИ, тъй като е прехвърлена на офшорна фирма – коментира изданието.

Брендо спаси от конфискация голяма част от имотите си

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар