Емил Кошлуков: Сервитьорът търпи 3 часа лиготиите на дебелата ти жена, а ти му оставяш 2 лв. бакшиш! Не става…

Емил Кошлуков: Сервитьорът търпи 3 часа лиготиите на дебелата ти жена, а ти му оставяш 2 лв. бакшиш! Не става…
5 (100%) 1 vote

Емил Кошлуков се произнесе в защита на сервитьорите в мрежата!

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков сащиса потребителите в мрежата с изненадващо слово в защита на сервитьорите и сервитьорската професия.

Емил Кошлуков

Емил Кошлуков за бакшишите на обслужващия персонал у нас

Оказа се, че Емо е твърдо „За“ въвеждането на строго определен процент в бакшиша на обслужващия персонал. Ето какво заяви той разпалено преди минути:

„С бакшиша ползвам старото правило: 10% за обяд и между 12% и 15% за вечеря. Според мен е ясно – тези хора търчат и ти прислужват, а заплатите им са малки, разчитат на бакшиша.

Ако си направил сметка от 10 лева, левче е ок, не е много работата, но ако е 100, явно са ти носили и отсервирали повече, затова трябва да е процент от сметката. Вечер е по-висок, защото са по-натоварени.

И как така има хора, за които бакшишът е просто закръгляне? Сметката е примерно 167.50, те оставят 170 и викат – ми нали оставихме?

Това момиче ти принася и отнася три часа. Търпи ти просташките шеги, дебелата ти жена… Пет пъти го връща за салатата, щото е нервна и иска кюфтета, но си изкарва диетичния стрес на сервитьорката. Тоя до теб яде като прасе, омазал цялата покривка, а милото ви дете чупи трета саксия…

Обаче ти – два лева бакшиш, и даже с размах, щедро вика абе закръгли ги, няма проблем, да оставим нещо на момичето.

Мисля, че в трудовия кодекс за сервитьори трябва да пише ясно, че на гадни клиенти може да се изплюеш в супата, заедно с цялата смяна колеги.
То и да не пише, те си плюят, сигурен съм.

В града – герой казваме, че никога не се караш с човек, който ти слага храна в устата“, категоричен е в убежденията си Емил Кошлуков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Емил Кошлуков: Сервитьорът търпи 3 часа лиготиите на дебелата ти жена, а ти му оставяш 2 лв. бакшиш! Не става…”

  1. Някой

    Ное. 21. 2018

    Уважавам този човек, но не съм съгласна с изказаното мнение. Първо, това им е професионалното задължение, за което им се плаща съответно, и второ, някои имат такова отношение , че просто и 5 ст не заслужават бакшиш- държат се все едно си им длъжен. Бакшишът е преценка на клиента според обслужването, което е получил!!! Да не говорим, че някои сами ги закръглят , както решат , което е недопустимо, но така са научени…!!

Добавете коментар