Валери Симеонов подаде оставка: Напускам заради кабинета, а не заради себе си!

Гласувайте за статията

Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер

Валери Симеонов официално подаде оставка. Вицепремиерът от кабинетът „Борисов 3“ се оттегли от властта с думите, че срещу него се води медийна кампания.

„Срещу мен се води кампания. Отне ми доста време да го разбера. Води се активна медийна кампания и от нея се възползват определени политически сили и някои групи от обществото. Думите ми бяха извадени от контекста и изтълкувани неправилно. Напускам този кабинет, но не защото смятам, че съм сгрешил някъде. Напускам го, за да не се засяга целостта на правителството“, заяви вече бившия министър.

На специална пресконференция Симеонов заяви още, че очаква протестите под прозорците на властта да спрат, след като той не е фактор в политиката. И допълни, че действията му са единствено с цел да защити „Обединени патриоти“ от посегателства. А не защото смята, че с нещо някъде е сбъркал.

„В последните дни виждам, че се посяга и на мои колеги. Това не ми харесва. И все повече ме убеждава, че срещу мен се води наистина кампания“, добави още Симеонов. Той е категоричен, че не може да позволи това да продължава и за да се запази кабинетът цял подава оставка. „Напускам кабинета, за да се осигури стабилност на правителството. И пак ще повторя. Нямам и никога не съм имал каквато и да е лична изгода от факта, че съм вицепремиер. От властта няма полза и никога не ми е била самоцел. Заех този пост по настояване на моите съпартийци, като гарант, че ще се запази споразумението между „Обединени патриоти“ и ГЕРБ“, добави още Симеонов.

Валери Симеонов подаде оставка сн. Уикипедия

Валери Симеонов подаде оставка сн. Уикипедия

Все още не е ясно дали не му е предложен друг пост в държавната администрация и къде точно. Много е вероятно той да се върне в Народното събрание, в качеството си на народен представител.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар