Кеворк Кеворкян разби Плевнелиев, направи го на две стотинки! (още подробности)

Кеворк Кеворкян разби Плевнелиев, направи го на две стотинки! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Кеворк Кеворкян с поредния си остър коментар относно президента Росен Плевнелиев!

Големият журналист Кеворк Кеворкян взриви мрежата с размазващ коментар за бившия президент Росен Плевнелиев. Арменецът буквално го направи на две стотинки като, както винаги, твърденията му са обосновани и подплатени с примери:

Плевнелиев

Кеворк Кеворкян разкости Плевнелиев

„ИЗОБЛИЧИТЕЛЯТ ПЛЕВНЕЛИЕВ

Винаги е истинско удоволствие да се съзерцава Плевнелиев – онзи, който се разхождаше, накичен с бадж/табелка с надпис „Президент на България“. А още по-голямо удоволствие е да го слуша човек – той просто е роден да забавлява околните.

Владее почти съвършено две различни роли. Първата е на състрадателния политик/персонаж, тогава е мек и вглъбен – но не в скотската идилия наоколо, ами по-скоро в собствената си по-раншна идилия на ирландска пастирка /каквато е бил в предишния си живот, според собствените му признания /.

Тази роля наистина му се отдава, независимо, че никога не е отронил и думичка за някаква конкретна човешка трагедия, нито пък за милионите несретници у нас, или, примерно, за майките на деца с увреждания – сякаш го е гнус от несретата на Живота.

А, при нужда, веднага може да се превъплъти в другия си основен образ – този на непреклонният Изобличител на руската гнилоч. Тя му се привижда навсякъде и във всичко, със сигурност нощем се събужда поне веднъж, плашейки околните с крясъците „Сволочь, сволочь“.

В тази си роля е наистина уникален, дори безподобен. Успява да обговори и най-паянтовите, грубо съчинени конспиративни конструкции, дори да са лишени от елементарна логичност.

Наскоро Изобличителят участвал в конференция в Софийския университет и държал огнена реч. Не е пожелал да преведе слушателите си из лабиринтите на собствената си съдбовна главоблъсканица – а ги е затеглил в съвсем друга посока, към други признания – вълнуващи, макар и пределно лъжливи.

Изобличителят съобщил на клетите си слушатели, че лично е спрял митичния „Южен поток“. Досега заслугата за това си приписваше Падишахът. Сега обаче научаваме поредната предпоследна истина.

В крайна сметка, „Нашата демокрация щеше да си е заминала, ако не бях се противопоставил“ /на „Южен поток“/ – това е споделено от Изобличителя.

Ще му повярва само онзи, който не е наясно, че когато ти говори български политик, истината най-често е в отпуск. За мнозина от нашите първенци лъжата е по-сладка дори и от секса.

Демокрацията щяла да е „заминала“, ако Плевнелиев не бил спрял „Южен поток“. Че тя не си ли заминава и по още хиляда причини?… Особено пикантни са били откровенията на Изобличителя за тукашните медии – той ги представя като „рубладжийски“, притворни, безволеви.
За последното сигурно е прав – понеже десетина дни след упреците му никоя от тях не реагира.

Незабравим ще остане епизодът – разказан от самия Изобличител, в който той отива при американския посланик, за да пустосва българските медии. Тук човек няма как да не си спомни за онази песен, в която се пееше: „Май наистина съм прехвърлил хълма и трябва да ме пуснат на пасбището с останалите волове“.

Ето какво споделя с посланика Изобличителят /цитат/:
„Аз никога няма да забравя как в един момент, в който bTV, която по това време беше най-гледаната българска телевизия, собственост не на кой да е, а на Time Warner – една главно американска медийна компания, излъчваше романтични филми един след друг и репортажи от добре осветения Болшой театър, от Кремъл. В момент, в който точно Русия извършваше руската окупация на Крим… Та нима няма една българска телевизия, една, която да отиде на 100 км от Москва и да покаже как живеят днес руснаците?“

И следва зашеметяващата констатация на Изобличителя: „2 милиона българи са напуснали страната ни – а колко са отишли в Русия? Нула!“

Ето, така се говори из тукашното пасбище! Не е важно, колко българи са избягали от Воловете – а колко са отишли в Русия.

Мислимо ли е изобщо, президент, макар и български, да води подобен разговор с чужд дипломат, да злослови по адрес на медии. Безподобна кръчмарщина струи от този разговор – за любовницата на Путин, за „Уляна Пръмова и рубладжийското ръководство на БНТ“, за „Кремълската пропаганда на Би Ти Ви“, и пр., и пр.

Хайде, сега пак го канете през ден в предаванията си – за да ви разказва за любовните си полюции. А истината – неговата – за вас ще я научите от посланика. Удивително двуличие.

Изобличителят не е пропуснал да погали и скандалният приватизатор Иво Прокопиев, за когото още по време на мандата си твърдеше, че е направил много за България – защото в ценностната система на тия хора и далавераджийството вече минава за достойнство.

Изобличителят говори за мнимото „рубладжийство“ на споменатите от него медии – но премълчава медийната практика на Прокопиев, която е много по-позорна – понеже е обременена от нахално-щедри подаяния от американска фондация и, в крайна сметка, от една продажност, която увони медийната ни среда.

И всичко това е изговорено в присъствието на Иван Костов, друг от лекторите на конференцията. Е, това вече е непоносимо нахално. Лесно ще се досетите защо – стига да си припомните, каква гнилоч остави зад гърба си той.

Всичко това може се понесе – както казваше един полски поет – само, ако се преструваме, че живеем на друго място и по друго време…

А днес Изобличителят дрънкал нещо и за Промяната на 10 ноември 1989-а – скоро и нея ще приватизират. Но за това – следващият път“, написа Кеворк Кеворкян.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Кеворк Кеворкян разби Плевнелиев, направи го на две стотинки! (още подробности)”

  1. Стойчо

    Ное. 13. 2018

    По сведения от един мой агент от свитата на Плевнелиев, „любимият“ на народа екс-преЦЕдент Росенчо Плевнелиев вече е подготвил за печат книга, в която подробно описва на кого и какви „свирки“ е правил като ирландска пастирка.

Добавете коментар