Доналд Тръмп се обиди на Макрон: ЕС няма нужда от своя армия, за да се брани от САЩ

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп се обиди на Макрон

Доналд Тръмп се обиди на Еманюел Макрон. Изявление на френския президент, че ЕС се нуждае от армия, която да защитава Европа от САЩ предизвика нервно напрежение между двамата. Американският президент и съпругата му бяха в Париж във връзка с честване на годишнината от Първата световна война. По време на срещата обаче Макрон заяви, че ЕС има нужда от своя армия. Която да пази Европа от Русия, Иран и дори Америка.

„САЩ е готова да помага на своите приятели от ЕС. За нас е от огромно значение да запазим добрите си връзки. В същото време обаче не можем да носим сами целия товар. Финансово в момента най-голямата тежест пада върху Америка, а това е неприемливо“.

Макрон обаче намекна, че не може ЕС да бъде винаги в сянката на Америка и да разчита на САЩ за всичко. Той даде да се разбере, че се надява на създаването на единна европейска армия, която да пази страната, както и всички граждани на общността.

Размяната на комплименти между двамата президенти предизвика някои притеснения. Неслучайно Макрон предизвика гнева на Тръмп с изявлението си, че новата армия трябва да пази ЕС от САЩ. „Това беше много обидно. САЩ винаги ще бъде приятел на Европа“, каза президентът в Туитър.

На фона на лекото напрежение между двамата мъже, съпругите им обаче блестяха. Мелания сияеше в компанията на Бриджит Макрон, която я посрещна изключително топло. След кратко позиране със съпрузите си, двете дами се оттеглиха на частна среща, която бе много по-сърдечна от тази между Тръмп и Макрон.

Доналд Тръмп се обиди на Макрон сн. You Tube

Доналд Тръмп се обиди на Макрон сн. You Tube

Не е тайна, че Мелания и Бриджит станаха приятелки и са си много близки. Съпругата на френския президент призна, че двете са изключително добри приятелки. Тя дори изрази тревога, че Мелания живее като затворник в Белия дом, макар стоически да понася всичко това.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар