Маги Ангелова не спира да помага на хората със съветите си!

Голямата любов на Слави Трифонов - психоложката Маги Ангелова води своя собствена рубрика по Би Ти Ви. Въпреки това обаче тя не спира да дава ценни съвети и напътствия на последователите си в мрежата. Ето на какво ни учи тя този път: [caption id="attachment_571880" align="aligncenter" width="300"]Маги Ангелова Маги Ангелова ежедневно напътства последователите си[/caption]

"Има 4 лесни стъпки, които ще ви помогнат да достигнете до вътрешната хармония и да се справите с негативните нагласи. Ще се почувствате по-уверени и цялостни личности, ще освободите живота си за радост, щастие и любов.

#1. НАБЛЮДАВАЙТЕ ВЪТРЕШНИЯ СИ КОНФЛИКТ.

Обърнете внимание при какви ситуации и в какъв образ се появяват вътрешните ви конфликти. Възможно е да са под формата на критика. Например, искате да започнете нова работа, за която дълго сте мечтали, но вътрешният ви глас ви критикува: „Направила си достатъчно много грешки в живота си, това вероятно ще е поредната. Освен това има опасност да загубиш стабилните си доходи, на които сега разчиташ.“ Други вътрешни нагласи вероятно пък са завишените ви претенции или самосъжалението.

#2. ПОГОВОРЕТЕ С ВЪТРЕШНИТЕ СИ СПИРАЧКИ И НАГЛАСИ.

Помислете как би изглеждала вашата вътрешна нагласа, ако тя беше малко дете. Обидено, защото дълго време не сте му обръщали внимание. Представете си го и започнете разговор с него – тихо и със спокоен глас. Осъзнайте го като неотменна част от вас. Кажете му, че му благодарите, че оценявате добрите му намерения, които има, въпреки негативните последици от това.

#3. ОСЪЗНАЙТЕ, ЧЕ НЕГАТИВНАТА ПРОГРАМА НОСИ ДОБРО.

Анализирайте какво добро може да откриете във вашата негативна настройка. И как тя може да повлияе положително над вашия живот. Например, ако постоянно се самосъжалявате, помислете защо именно това чувство излиза на преден план всеки ден. Възможно е жалостта от детството ви да ви е помогнала да се справите с жестоката реалност. И днес, вече възрастен, вътрешният ви глас ви казва: „Самосъжалявам се и затова не се стремя към повишение в работата, тъй като това ще ми донесе допълнително стрес.“ Тази позиция може да ви предпази от възможни разочарования и болка, които неминуемо идват в момент на вземане на важни решения.

#4. ЗАМЕНЕТЕ НЕГАТИВНАТА НАСТРОЙКА С ПОЗИТИВНА.

Не отхвърляйте своята негативна нагласа, тъй като тя е част от вашата личност. Позволете й да съществува, но се старайте да не й позволявате да се проявява. И съзнателно избирайте друг модел на поведение в една или в друга ситуация. В случай на самосъжаление (което например си мислте подсъзнателно, че ви защитава от болката) може да развиете умение да приемате изхода, независимо какъв е той. Тази позиция на вътрешно смирение и доверие на естествения ход на живота позволява да възпитате в себе си решителност, устойчивост към промените. И ново убеждение, че не се самосъжалявате, а правите това, което трябва и ще стане това, което е най-добре. При осъзнаване на вътрешните ви нагласи, бъдете креативни и се обичайте. Благодарете за своите негативни страни и за тяхното проявление. Именно те са ви показали, че трябва да работите над тях, над себе си, за да станете цялостна личност, щастлива и хармонична", обяснява Маги Ангелова в блога си magiangelova.bg.