Бомба: Иво Сиромахов взриви мрежата! (още подробности)

Иво Сиромахов отново право в целта
0

Иво Сиромахов отново „подостри“ перото си!

Сценаристът на Слави Трифонов и писател Иво Сиромахов отново „подостри“ перото си и взриви мрежата със саркастичен, но особено актуален текст. Ако искате, водете си и бележки… Като нищо ще ви влезе в употреба:

Иво Сиромахов
Иво Сиромахов отново право в целта

„Напоследък политическата коректност се превърна в най-свирепия закон на общуването. Всеки има право да говори глупости и да лъже, но пази Боже да каже нещо, което съдържа намек, че хората са различни. Ето, току-що казах “пази Боже”, а този израз е тежко престъпление според правилата на политическата коректност, защото вероятно накърнява чувствата на атеистите.

Основното правило на политическата коректност е, че всички хора са еднакви. Идея, която е меко казано малоумна, но ви задължава да се държите лицемерно и да премълчавате очевидностите.

Например ако срещнете човек, който е видимо тъп, не бива да му казвате, че е тъп, а че е с “нестандартна интелигентност”. Ако пък е грозен или се е облякъл като полилей от социалистическа резиденция, трябва да кажете, че е с “необичайна естетическа визия”.

Не е забранено обаче да го наречете “гъз”, защото гъзът е нещо, което всеки има, тоест подчертава еднаквостта на хората. Можете спокойно да го наречете и “лайно”, защото лайната са общо-взето неемоционален физиологичен продукт и се предполага, че не могат да се обидят от сравнението.

Не си помисляйте обаче да наречете някого “свиня” или “говедо”. Веднага ще ви скочат природозащитниците, ще докажат, че сте нанесли непоправими щети върху чувствата на горките животинчета и Бриджит Бардо ще призове цялата световна загрижена общественост да ви пикае под прозорците и да скандира, че сте изрод.

Най-големият риск да нарушите нормите на политическата коректност е, когато се запознавате с някого. В никакъв случай не се обръщайте към него (нея) с “господине”, “госпожо”, или “госпожице”, защото тези термини подчертават половите различия, значи са дискриминационни.

Най-добре е да използвате неутрално обръщение в среден род, да речем “Здравей Нещо, приятно ми е да се запознаем”. Средният род е политически коректен. Освен ако въпросният индивид наистина не е от среден род, защото тогава ще се обиди и ще заведе дело.

Особени рискове крие общуването с хомосексуалисти. Ако им разкажете виц за хомосексуалисти, ще се обидят и ще твърдят, че нарушавате правата на малцинствата. Добрата новина е, че те скоро ще станат мнозинство. Така че вероятно ще бъдат забранени и вицовете за хетеросексуални, които вече ще са малцинство.

Изобщо според политическата коректност най-добре е всички вицове да бъдат забранени, защото винаги се намира някой без чувство за хумор, който се обижда от шеги.

От законите на политическата коректност страдат не само нормалните хора (ето, пак сгафих, “нормалните хора” е обиден израз. Какво намеквам с него, че има и ненормални ли? ех, какъв мръсник съм!), но и високопоставени политици.

Ето например Доналд Тръмп бешее обвинен от девет жени, че им бил говорил мръсотии. А какво да кажат хилядите други жени, на които не е говорил мръсотии? Те би трябвало да се чувстват дискриминирани и да го осъдят, че ги е пренебрегнал…“, пише Иво Сиромахов в блога си ivosiromahov.com.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.