Ангела Меркел напуска политиката (+ Защо се оттегля от управлението на Германия?)

Ангела Меркел напуска политиката (+ Защо се оттегля от управлението на Германия?)
1 (20%) 1 vote

Ангела Меркел обяви, че напуска политиката, уморена е да управлява

Ангела Меркел напуска политиката. Канцлерът на Германия заяви, че няма да се кандидатира за лидер на партията на християндемократите при следващите избори през декември. Първата дама на Европа също така допълни, че е уморена от това да държи кормилото на държавата и по тази причина се оттегля.

„Време е да започна нова глава. Това ще бъде моят последен мандат. На следващите избори, които трябва да се проведат през 2021 година няма да се кандидатирам за канцлер на Германия“, заяви Меркел.

Ангела Меркел има повече от 18 години в политиката и като лидер на партията на християндемократите. Тя бе и първата жена — канцлер на Германия, а под нейно ръководство страната се превърна във водеща световна сила.

Решението на Меркел да се оттегли от политиката веднага се отрази на европейската валута. На световните финансови пазари еврото се срина и към момента се търгува на цена от 1,13.

Международните анализатори се притесняват, че този срив може да доведе до силен спад на икономическия ръст на европейската икономика. А и за самата Германия. Много инвеститори вече гледат с тревога на решението й, тъй като бъдещето на страната е заложено под въпрос.

Като евентуални наследници на Меркел се спрягат Йенс Шпан, който е министър на здравеопазването, Армин Лашет, премиер на Северна Вестфалия и Анагрета Крамп, която е генерален секретар на партията.

Меркел е първата жена в Германия, която е и канцлер на страната. Тя е начело на християндемократите от 2000 година, а от 2005 стана канцлер на страната.

Ангела Меркел слиза от власт. Сн Pixabay

Ангела Меркел слиза от власт. Сн Pixabay

Като най-голям неин минус се определя решението й да приеме над 1 милион сирийски и африкански мигранти на територията на Германия. Именно тази й политика на отворените врати доведе до отлив на доверие към нея и партията й. А това я принуди да се оттегли от власт.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар