Коко Каменаров аут от шефското място в БНТ?

Шефът на националната телевизия е в трескаво очакване на решението на съда
0

Шефът на националната телевизия е в трескаво очакване на решението на съда

Из коридорите на БНТ се шушука, че в последно време Коко Каменаров трепери сериозно за поста си.

Оказва се, че сагата около Коко Каменаров, който бе заловен да шофира с 1.6 промила алкохол в кръвта, продължава. Ако директорът на БНТ бъде осъден на втора инстанция през ноември, то ще се наложи да бъде уволнен от поста му.

 Коко Каменаров
Шефът на националната телевизия е в трескаво очакване на решението на съда

Припомняме, че законът не позволява лица, осъждани за умишлено престъпление от общ характер да заемат тази длъжност.
В малките часове на 23 юни 2016 година, Коко Каменаров бил спрян за рутинна проверка от патрул. По време на проверката му била направена и проба за алкохол.

Дрегерът категорично показал наличие на концентрат, при това доста над допустимото. След това му била направена и кръвна проба за алкохол. Така срещу Коко Каменаров било образувано досъдебно производство.

В хода на делото БНТ шефът обяснил, че същата вечер нямал никакви намерения да излиза от дома си. Жена му обаче била на купон и му се обадила, че не се чувства добре, молейки го да я вземе лично. По думите на Каменаров, той не бил употребявал алкохол, а в същия този период приемал билка за отслабване, която влияела като уискито.

Това му оправдание обаче не се сторило достатъчно убедително за магистратите и те му дали година и три месеца условна присъда. Каква ще е съдбата на Коко Каменаров в крайна сметка, ще стане ясно на 7 ноември, когато съдът отново ще разгледа делото му, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.