Топ климатологът доц. Георги Рачев: Задава се уникално метеорологично явление Преглеждания: 3122

Времето ще се обърне на 180 градуса за броени часове
0
Оценете този post

Времето ще се обърне на 180 градуса за броени часове

Топ климатологът доц. Георги Рачев сподели, че през настоящата седмица се задават невиждани обрати, които ще сътворят уникално метеорологично явление.

Пред Нова тв, доц. Георги Рачев разкри, че още в сряда ни очаква рязко застудяване на времето и температурите ще достигнат зимни стойности. Но както се казва в рекламите – това не е всичко.

доц. Георги Рачев
Времето ще се обърне на 180 градуса за броени часове

Малко по-късно – само два дни след това (в петък, събота и неделя), времето ще е направо лятно. Температурите ще достигнат стойности между 20 и 24 градуса. В типичния си оптимистичен стил климатологът заяви, че времето ще е направо за море.

В сряда студеният въздух ще нахлуе от северно море и в четвъртък температурите ще се понижат още повече. В петък обаче започва „взривно затопляне“.
Над Европа ще се задържи високото атмосферно налягане, от което най-много ще страдат италианците, прогнозира доц. Георги Рачев.

Над България пък от югозапад ще си изнася топъл въздух с фьонови прояви. Криматологът не скри, че от близо десетилетие насам за пръв път вижда такова рязко обръщане на времето на 180 градуса – от лют студ до лятна жега.

В заключение той посочи, че ни очаква топла зима, но припомни, че се намираме в „едно ъгълче, в което няма да липсват и студени инжекции“, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.