Жоро Бирмата и Стайко Стайков се крият на Малдивите

Гласувайте за статията
Милионерските синчета искат да се доберат до Доминиканската република

Георги Станоев, известен като Жоро Бирмата, и Стайко Стайков – и двамата бегълци от „Интерпол“, се спотайват в най-малката азиатска държава – архипелага Малдивите – разкрива в. „Уикенд“. Източник в униформа споделя пред изданието, че обявените за издирване с червена бюлетина финансови аферисти за пране на пари, данъчни измами и продажба на цигари без бандерол са били информирани от негов продажен колега с есемес, затова успели да се изплъзнат от разследващите.

Спецоперацията срещу семействата Станоеви и Стайкови, които общо въртят над 1 млрд. евро, е била компрометирана още в зародиш, след като техен човек изпял, че спецпрокуратурата им готви капан. Така Евлоги Станоев и двамата му синове успели да се измъкнат овреме точно както 29-годишният Стайко Стайков. Баща му – алкохолният бос Миню Стайков, за когото се смята, че управлява активи за над 500 млн. евро обаче до последно не вярвал, че някой имал смелостта да му посегне и останал в страната. Така вече повече от месец той търка наровете на ареста, докато трае разследването.

След като напуснали България, Жоро Бирмата и Стайко Стайков успели да се доберат до Малдивите, което изисква поне две прехвърляния – първата спирка е в катарската столица Доха, после в Шри Ланка, откъдето се излита за столицата на Малдивите – Мале.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар