Китай създава изкуствена Луна (Вижте защо)

Гласувайте за статията

Китай създава изкуствена Луна, не иска да товари гражданите с излишни сметки

Китай създава изкуствена Луна. Най-населената страна в света е на прага на историческо изследване, което ще промени изцяло представите за нея. Идеята им е да пратят над един от най-големите си градове изкуствена Луна, която да замени осветителните лампи навън.

Новото съоръжение ще свети осем пъти по-силно от нормалната луна и ще бъде също толкова мощно. Също така се очаква изцяло да замени необходимостта от осветление с улични лампи в една от най-големите общности в Китай.

Първите дни съоръжението ще осветява площ от 80 кв. метра. Ако се окаже успешно, неговата покривна площ плавно ще се увеличава, докато обхване цял един град. Работи се и по проект, който да осветява цялата държава, но учените все още не са готови с това.

Проектът „Изкуствена Луна“ се развива от доста време, но досега е държан в тайна. Съоръжението ще представлява огромен сателит, който ще има забележителна излъчвателна мощ. Сателитът ще бъде качен върху Чънду — един от най-големите градове в Китай с население от над 14,5 милиона души. Проектът е на института по „Космически науки и технологии“ и създателите му са много обнадеждени. Очаква се новата машина да бъде изстреляна през 2020 година.

Не всички обаче приемат с отворени обятия промяната. Според някои учени специалисти, продължителното излагане на изкуствена светлина е опасно за здравето. По тяхно мнение, властите трябва да обмислят въпроса за рисковете за здравето на гражданите. Лекарите предупреждават за опасността от високо кръвно налягане и диабет, ако хората са изложени на силна изкуствена светлина преди лягане.

Китай създава нова луна сн. Pixabay

Китай създава нова луна сн. Pixabay

Резултатите от проучването, в което са участвали 116 пациенти с добро здравословно състояние на възраст от 18 до 30 години показват, че излагането на силна изкуствена светлина преди лягане може да намали качеството на съня и да застраши здравето.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар