Корнелия Нинова: Предлагаме кардинална промяна в здравеопазването! (виж тук)

Корнелия Нинова: Предлагаме кардинална промяна в здравеопазването! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Корнелия Нинова разкри концепцията на БСП за здравеопазването!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от доста време спори с управляващата коалиция за проблемите в здравеопазването. Тя заяви, че столетницата предлага кардинални промени в областта, съобразени с лекарския съюз. Ето какво разкри Нинова:

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова настоява за промени в здравеопазването

„Според Лекарския съюз предлагаме кардинална промяна в здравеопазването, а не кърпене на дупки. Това заявих след среща с Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Срещата беше част от поредица разговори с различни съсловни организации за състоянието на здравеопазването у нас и възможните решения на проблемите в системата. По някои от въпросите срещаме съгласие и разбиране.

Срещата беше професионална и много полезна за нас. БСП получи конкретни мнения и препоръки както по „Визия за България“, така и оценка на сегашното състояние и проблемите. Които стоят днес пред здравеопазването – финансирането на системата, кадрите в здравеопазването. Начинът на ценообразуване на клиничните пътеки, на лекарския труд, на лекарствата, достъпът до здравеопазване и регионалното разпределение в страната, диспропорциите между големите градове и малките населени места, монополът на НЗОК и вариантите за демонополизация.

Постоянно се внушава на обществото, че алтернатива на настоящия модел няма. Алтернатива има. Ние представихме нашия проект – как да се случи тя. За нас е важно тази алтернатива да среща разбиране или критика и препоръки от съсловията, които биха били засегнати от нашето предложение.

Разговорът е на масата и за разлика от правеното досега, левицата не слага нещо заковано и не казва: „Това ще е“, а се консултира и иска позицията и препоръките на максимално много хора, така че предлаганата алтернатива да е подкрепена със силни аргументи от всички посоки.

Трябва да се сложи край на изтърканото клише на ГЕРБ, че БСП критикува, но не предлага нищо. БСП предлага алтернатива, включително и в здравния модел.

Чухме от представител на БЛС, че това, което предлага БСП в сферата на здравеопазването е кардинална промяна, а не кърпене на дупки в системата, което не е правено от 15 години.

Това за нас е силна оценка. След като БЛС казаха своето мнение, то ще бъде включено в мотивите за вота на недоверие, внесен в НС“, заяви Корнелия Нинова.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар