Провалът на Жана Бергендорф свали България от участие в Евровизия!

Гласувайте за статията

Миналата година Жана Бергендорф и групата й се представиха потресаващо на Евровизия!

България няма да участва в песенния конкурс „Евровизия”. Това стана след провала на Жана Бергендорф и група Equinox на последната Евровизия. За да пее победителката от един от сезоните на Х Фактор и групата държавната медия е броила 300 000 лева от бюджета й в Лисабон.

Евровизия

България няма да участва в Евровизия тази година

Харчовете не спрели дотук обаче. Само таксата за участие, което всяка страна брои е в размер на 90 000 евро. Освен това отишли средства за сценично представяне на групата.

Въпреки големите очаквания, че Жана и група ще заеме место в призовата тройка, това така и не се случи. Те останаха едва 16-ти в миналогодишната надпревара.

То се прие за абсолютен провал, при четвъртото место на Поли Генова и преди това второто за Кристиан Костов.

Поради този провал телевизията майка стигна до решение да не дава повече пари за този конкурс, тъй като харчовете са огромни, а плюсовете малки. За проблемите на БНТ и Евровизия се заговори още в края на миналата година.

Медията удължи срока за избор на българска песен и дълго време не се знаеше какво ще е решението й.

Още през пролетта обаче са се промъкнали решения, че тази година България няма да участва в Евровизия, която ще се проведе в Израел. И в края на краищата БНТ не е привела такса за участие на наш изпълнител.

„През последните две години БНТ организира българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори – продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането.

Независимо от това разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи.

Освен преките разноски за подготовка на съответния представител държавите участнички поделят и част от разходите за самото провеждане на конкурса, които тази година са в размер на 5 300 000 евро”, гласи официалното изявление на националната ни телевизия.

Преди четири години България отново се отказа да участва в европейския песенен конкурс.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар