Владо Береану: Убийството на Виктория ще доведе до голям контрол на медиите у нас! (още подробности)

Гласувайте за статията

Владо Береану не е обнадежден от бъдещето на журналистиката у нас!

Журналистът Владо Береану изрази опасенията си за родната журналистика. Която, според него, ще бъде подложена на още по-голям контрол и цензура след убийството на русенката водеща Виктория Маринова:

Владо Береану

Владо Береану се тревожи за свободата на медиите у нас

„За съжаление ужасяващото убийство на журналистката Виктория Маринова ще доведе до още по-голям контрол над основните медии у нас.
Реакцията на хората в социалните мрежи беше естествена, като се има предвид „усещането“ за липса на правосъдие и корупция у повечето наши съграждани.

Това оказа огромен натиск върху власта. В разследването бяха включени трима прокурори от Главна прокуратура, министъра на вътрешните работи, ГД БОП, най-добрите следователи от София и целия персонал на русенската полиция.

Убиецът, които се оказа криминален изрод с ограничени умствени способности, нямаше никакъв шанс. Той бе открит и заловен. Премиерът Борисов е обиден от реакцията обществото.

Но тази реакция се дължи на слабата защита на това общество срещу обикновените посегателста и престъпления срещу него и ширещата се кражба на обществен ресурс.

Корупцията изобщо не се разследва, а обикновените престъпления, често се умаловажават или се разследват некомпетентно, от претоварени полицейски дознатели.

Случая с Маринова ще предостави силен коз в ръцете на „невидимите“ редактори и ръководители на медии, за спиране на критични и разследващи материали с аргумента „да не стане като с убийството на Виктория“.

Самите журналисти в тези медии ще се автоцензурират за да не се „изложат“, или ще избягват пиперливи теми.

Ако погледнем обективно, този случай показва едно единствено нещо: Когато гражданското общество окаже силен натиск проблема се решава. Но то рядко е единно и рядко натиска“, заяви Владо Береану.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар