Корнелия Нинова с важно съобщение за вота на недоверие към правителството! (още подробности)

Корнелия Нинова с важно съобщение за вота на недоверие към правителството! (още подробности)
4.5 (90%) 2 votes

Корнелия Нинова и БСП са готови с мотивите за вота на недоверие!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи важна новина за вота на недоверие, което партията й готви към правителството. За пореден път. Ето какво заяви преди минути червената лидерка, предаваме думите й без редакторска намеса:

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова с ясни мотиви за искания вот на недоверие

„Готови сме с мотивите на вота на недоверие. Но на заседание на ИБ на НС на БСП и на ръководството на ПГ на „БСП за България“ взехме решение да приложим нов подход при този вот на недоверие.

Не да го внесем в парламента и да започнат парламентарни консултации с другите партии и всички да смятаме гласове „за“ и „против“, и да се съсредоточаваме около математическия сбор- дали ще мине или не, а да започнем от извънпарламeнтарни консултации.

Тази седмица левицата ще се срещнем с представители на пациентски организации, с Националното сдружение на общинските болници, с Лекарския съюз. С представители на общопрактикуващи лекари, на групите от хора, засегнати, както от сегашното състояние на здравеопазването, така и от бъдещата реформа, която предлагат ГЕРБ.

Бихме искали да обсъдим и нашата алтернативна визия за развитие на здравеопазването. Така както сме я представили във „Визия за България“. Тази седмица ще съсредоточим усилията си в тези срещи, ще изслушаме всички. И ще представим нашата алтернатива на здравна реформа.

Ще обсъдим мотивите в трите им части – сегашно състояние на здравеопазването, предложения на ГЕРБ, предложения на БСП за алтернатива и едва след това ще внесем вота на недоверие в парламента. Това най-вероятно ще бъде в понеделник“, съобщи Корнелия Нинова.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар