Министър Росен Желязков виртуоз на китарата (Вижте музикалните му заложби)

Гласувайте за статията

Министър Росен Желязков крие виртуозни музикални заложби, транспортния шеф ще издава музикален албум

Пресният министър Росен Желязков, който смени Ивайло Московски може да бъде засечен както в компанията на Румяна Бъчварова, така и в компанията на фолкаджийките Есил Дюран и Рени.

Желязков бил в близки приятелски отношения  с Борис Павлов. Който е композитор и съпруг на Есил. А пък Рени е тяхна семейна приятелка.

Колаж: Ретро

До преди година никой не е предполагал какъв музикален талант крие юриста. Той бил виртуоз в свиренето на китара и имал изяви в дует със съпруга на Есил Дюран. Който пък бил майстор на всички останали музикални инструменти.

Росен Желязков признава, че по музиката се запалил от малък. Като шестокласник бил на рожден ден на приятеля си Борис. Който за първи път му показал няколко акорд от парче на „Дийп пърпъл”.

Бъдещият министър така се захласнал по китарата, че последвал приятеля си в „Испанската гимназия”. За да могат да свирят заедно. Първата им група се казвала „Кратер”.

Когато Борис Павлов влязъл в казармата Росен сприятели направили нова група. През 1987  той пък станал войник, а Павлов след уволнението започнал да свири професионално.

Тийнейджърските им пътища се разделят. А след промените Росен започва да следва в университет. А музиката вече е на заден план, предават от retro.bg.

По същото това време Бобо (както галено нарича своя приятел Желязков) станал професионален музикант. След години, когато съдбата отново ги съббира започнали отново да свирят заедно. Като някои от парчетата си записвали в студио. Дори министърът твърди, че били готови да издадат албум.

За име на дуета си се спрели на R&Bo. Което им се видяло универсално.

 

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар