Венета Райкова явно е обичала истински само един мъж в живота си!

Водещата на "Папараци" и писателка Венета Райкова разкри сензационна истина. И тя е, че в сърцето й има мъж. Човек, когото не е виждала от години, но който е преобърнал живота й тотално. Заради него тя пише книгите си и го прави с цялата си емоция. Ето какво разказа Венета Райкова: [caption id="attachment_568039" align="aligncenter" width="300"]Венета Райкова Венета Райкова омагьосана от мистериозен мъж[/caption] "Това е първата книга без премиера и никакъв пиар. Реших, че всички, които са прочели предишните ми четири книги, ако са им харесали, ще си купят и тази. Така и стана, фактът, че „Скандал” от излизането си на 10 август до днес не слиза от класациите за най-продаваните книги, говори сам по себе си.

И сега ще издам нещо – има един мъж, който „включва” копчето на режим „писане” в мен. Кой е той, разбира се, никога няма да издам… Не съм го виждала много, много отдавна, но е достатъчно да си помисля за него, за да се настроя на работна вълна и сюжетите и героите в романите да оживеят на страниците.

Въпреки че съм наясно, че никога повече няма да се видим, самата мисъл за него ме вкарва в състояние на пълна концентрация и ми помага да пиша с цялата емоция, на която съм способна, с цялата си душа и сърце. Мисля, че читателите ми усещат тази емоция и затова книгите ми са толкова вълнуващи", сензационно призна Венета Райкова пред lira.bg. Запитана как пише книгите си и какъв е процесът й на работа, тя отговаря: "И при петте ми романа - „Триумфът на кучките”, „Вещицата”, „Инсомния”, „Вендета” и „Скандал” работата протича по един и същи начин. Все едно се отваря един канал с информация и идеите и посланията идват наготово. Просто трябва да надвия мързела си и да седна сама в една стая и да пиша, пиша, часове наред, дни наред. Писането е доста самотно занимание. В тези дни не общувам с никой, дори не си вдигам телефона. Само пиша и ям. Заживявам в историите на героите и посланията, които искам да достигнат до читателите. Още нещо интересно – в първата ми книга водещата тема е любовта, във втората – злото, което си причиняваме, в третата – чудотворните места в България и духовната и финансова криза, през която преминава героят, в четвъртата – кармата, а в петата ми книга водещата идея е – по-малко работа и повече любов, и кръгът се затваря в последната. Ще бъда абсолютно честна с вас и ще го кажа за първи път сега – без петте ми книги да са свързани помежду си, един герой живее в тях! Той страда от любов, правят му магии, остава без работа, пари и семейство. Но оцелява, за да стигне до извода, че животът е твърде кратък и няма нужда от състезанието в кариерата си, че да е щастлив, защото му трябва само една голяма любов", споделя Венета Райкова.