Синоптиците разкриха какво време ще ни донесе октомври Преглеждания: 1806

Минималните температури ще паднат под нулата
0
Оценете този post

Минималните температури ще паднат под нулата

Предвид дъждовното начало на октомври, вероятно всеки си задава въпросът дали целият месец ще бъде такъв. Отговор на този въпрос дават синоптиците.

Те посочват, че най-ниските температури през месеца ще са в интервал между минус 1 и 4 градуса. Най-високите обаче ще достигнат между 23 и 28 градуса.

синоптиците
Минималните температури ще паднат под нулата

И тук вероятно мнозина от вас се питат дали ще преобладават ниските или високите температури, както и слънчевите или дъждовните дни.
Очакванията на синоптиците са средната месечна температура да е около нормата. Това означава, че в равнините тя ще е между 11 и 15 градуса, а по високите полета – между 8 и 11 градуса. В планинските райони пък средната температура през месеца ще е между 4 и 8 градуса.

Не се очакват и дъждове повече от обичайното. За по-голямата част от страната месечната сума на дъждовете е около 40 и 60 литра на квадратен метър. В югоизточните райони – между 60 и 90 литра, а в планините – между 80 и 100 литра.

При все облачното и дъждовно начало на месеца, в средата и края на първото десетдневие вероятността за валежи е много ниска. Тогава синоптиците очакват повече разкъсвания и намаления на облачността. Към 7 октомври се очаква нова порция понижение на температурите.

През второто десетдневие температурите ще са близки и малко по-високи от нормалните, предвиждат синоптиците. Все пак те ще започнат бавно да се понижават. Повече слънце ще има в часовете около обяд. Между 12 и 15 октомври, както и в края на периода се очаква поредната дъждовна вълна.

Третото десетдневие на октомври ще премине под знака на променливото време, отбелязват синоптиците. Ще се редуват спокойни и топли дни и такива с атмосферни смущения, които ще създадат условия за валежи. Най-голяма вероятност за дъжд има около 24 октомври и в края на месеца, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.