Нова тайна от погребението на Даяна видя бял свят (Защо принц Филип я изпрати, въпреки че не понасяха?)

Изплува една от големите тайни от погребението на Даяна сн. You Tube
0

Принцеса Даяна и принц Филип не се понасяха, но той я изпрати в последния й път

Принцеса Даяна и принц Филип не се понасяха, но за всеобща изненада именно той водеше погребалната процесия след ковчега й. Това породи огромна изненада и си остана една от големите тайни от погребението на принцесата.

Близо 20 години след смъртта й, най-накрая изплува нова тайна от кончината й. Оказва се, че принц Филип не е трябвало да присъства на шествието, а още по-малко да го води.

След като светът научи за трагичната смърт на обожаваната си принцеса, всички очаквали от кралското семейство да я изпрати с почести. Първоначално фамилията искала скромна церемония в тесен кръг. Но заради броженията в обществото, кралица Елизабет приела да се направи публично погребение. И това било най-тежкото решение в живота й.

Граф Ърл Спенсър в началото дори не искал и да чуе кралската фамилия да придружава ковчега. Тъй като по онова време Чарлз и Даяна вече били разведени, той настоявал сам да върви след катафалката.

Принц Чарлз обаче настоял също да придружи покойната си съпруга. Било решено и двамата малки принцове да вървят заедно с него. Изненадващо, в деня на погребението принц Филип също се озова зад ковчега и то като водач на шествието. А бе публична тайна, че двамата не се понасяха изобщо.

Причината разкрива още една от кралските биографки — Ингрид Сууърд. Тя твърди, че граф Спенсър настоявал той да води шествието с оглед на факта, че е най-близък до Даяна. Принц Уилям обаче отказал да върви след ковчега, ако с него не е дядо му.

Изплува една от големите тайни от погребението на Даяна сн. You Tube
Изплува една от големите тайни от погребението на Даяна сн. You Tube

Въпреки че принц Чарлз и граф Спенсър са против и дори се скарват, принц Филип слага край на разприте като приема. Той остава изключително близък до внуците си и до днес. За разлика от баща им, който очевидно продължава да е в трудни отношения с тях.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.