Мистерията покрай убийството на Джордже Михалевич се разплита

0

Убийците на Джордже Михалевич никога няма да бъдат заловени, категоричен е разследващият журналист Пол О’Съливан

В основата на показния разстрел на Джордже Михалевич стоят кървави диаманти, добити в ЮАР, твърди разследващият журналист Пол О’Съливан. Съпругът на Наталия Гуркова е бил поръчан от чеха Редован Крейчир, с когото той е работил в съдружие дълги години.

Покойният Михалевич е роден през 1975 година, след като родителите му напускат родината си през 1970. В африканската държава той започва съдружие с известния мафиот Крейчир. Последният снабдява Джордже с контрабандни диаманти на цена по-ниска с около 30% от изкупната им стойност.

Бижутерите на съпруга на Михалевич преработвали суровината и така се получавали красивите бижута, които той продава в известни бутици по света. По същата схема Джордже се снабдявал и със злато. Но за да изглежда всичко легално той открил и верига от заложни къщи. Същевременно съдружникът му Редован Крейчир му набавял крадено злато. Двамата използвали за параван и верига за магазини за месо на името на Михалевич, чрез която изпирали парите си.

Съдружието между съпруга на Наталия Гуркова и чеха приключва през 2013 година, когато мъжът на миската свидетелства срещу съдружника си. Година и половина по-късно Джордже Михалевич получава присъда от 35 години за опит за убийство, отвличане и незаконна дейност.

Според журналиста Пол О’Съливан, мъжът на Гуркова е знаел какво го очаква. Това е причината да отпрати семейството си от ЮАР в Европа. Съливан споделя, че диамантеният бос е бил подвижна мишена и неговите физически килъри никога няма да бъдат открити, пише „България днес“.

 

 

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.