Нова порция смразяващи разкрития за покушението над Джордже Михалевич

0

Сръбските медии с нова порция от смразяващи разкрития за покушението над Джордже Михалевич

Убийството на Джордже Михалевич е сред водещите теми в сръбските медии. Последните слухове в медиите в западната ни съседка гласят, че диамантеният бос е бил убит заради земунския клан, пише Хот арена, позовавайки се на „България днес“.

Съпругът на Наталия Гуркова е бил опасно близък с двама от членовете на въпросния клан – Доброслав Гаврич и Милан Джуричич. Именно те са сочени за убийци на най-знаковата фигура в бивша Югославия – Аркан.

От години и двамата мафиоти, които принадлежат към земунския клан, се укриват в ЮАР. Според сръбски журналисти Джордже Михалевич дължи целия си успех на Доброслав Гаврич. Твърди, че съпругът на Наталия Гуркова е натрупал несметни богатства благодарение на Доброслав.

Чрез неговите компании сръбската мафия е изпрала милиарди от незаконна дейност – трафик на хора и забранени вещества, опиати и още куп престъпни дейности. Заради близостта си със земунския клан Джордже Михалевич плати с живота си, който му беше отнет от враговете на клана в ЮАР.

Покушението над съпруга на Наталия Гуркова е точно пет месеца след разстрела на още един член на Земунския клан. Соченият за убиец на Аркан – Милан Джуричич беше убит на 26 април в Йоханесбург. След отстраняването  му започва същинска война за преразпределение на териториите в ЮАР.

Според сръбските медии, разследващите разглеждат двете убийства заедно и са убедени, че между тях има връзка.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.