Швейцария отряза Роман Абрамович: Той е риск за нацията!

Гласувайте за статията

Швейцария не дава гражданство на Роман Абрамович, бил заплаха за населението

Роман Абрамович е заплаха за населениетов Швейцария. Това обявиха местните властите, като мотив да откажат на собственика на Челси право да получи местно жителство. Според тях руския олигарх е заплаха за сигурността и репутацията на обществото в страната. По тази причина те смятат за много по-разумно да не го допускат до границите на републиката.

След като живя дълги години в Америка, но не стана американски граждани, Роман Абрамович взе решение да се премести. Като една от причините, според негови познати, той посочва развода си с Даша Жукова. Руската красавица и милиардера се разделиха съвсем неотдавна. И бизнесменът предпочитал да е по-далеч от бившата си благоверна, вместо да съжителства с нея.

Абрамович планира да се премести в Швейцария от 2016-та година. Горе-долу по това време се появиха и първите слухове за проблемите му с Даша Жукова. Местните органи на реда обаче му отказали. А копие от писмото с отказа, било получено и от местно издание.

Вестникът в продължение на 7 месеца бе в съдебен спор с Абрамович за правото да разкрие информацията. В крайна сметка от изданието успяха да победят като публикуваха съдържанието на писмото.

Самият Абрамович се надяваше да се премести да живее трайно в северната европейска държава. Но не успя да удовлетвори изискванията на швейцарската администрация. Междувременно съпругата му Даша Жукова вдига супер имение, на стойност няколко десетки милиона долара. Красавицата сбъдна мечтата си за мегапалат в Манхатън, който съпругът й, й обеща. И не жали сили, за да го издигне. Самият Абрамович финансира проекта, като дори е поел ангажимент половинката му да живее в дома на негов приятел, докато ремонтите.

Роман Абрамович сн. Уикипедия

Роман Абрамович сн. Уикипедия

Над шест сгради са преустроени, за да се сбъдне мечтата на Даша. И това, ако не е любов… или жажда за свобода…

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар