Кой е Джордже Михалевич – покойният съпруг на Наталия Гуркова?

0
5/5 - (1 vote)

Джордже Михалевич – покойният съпруг на Наталия Гуркова винаги е твърдял, че бизнесът му е напълно легален

Само преди ден Наталия Гуркова научи, че нейният съпруг Джордже Михалевич е бил убит в ЮАР. Покушението срещу него е било в понеделник следобед. Но едва на следващата сутрин криминалистите съобщили трагичната вест на близките на бизнесмена.

У нас за Джордже Михалевич се знае единствено, че е собственик на цяло империя за диаманти. Той притежава три огромни фирми, занимаващи се с търговия с бижута.

Българска журналистка разкри пред „България днес“, че няколко пъти се е срещнала лично с него. Пред нея той заявил, че целият му бизнес е напълно легален, но около него има хора, които искат да спрат развитието му.

След покушението името на Джордже Михалевич вече е свързвано с това на чешкия мафиот Радован Крайчич, който е издирван за финансови измами, свързани с продажбата на бижута и укриване на данъци.

Преди две години покойният съпруг на Наталия Гуркова беше арестуван и след това освободен срещу гаранция от 100 000 долара. Официално той не е бил арестуван заради собствения си бизнес, а заради предполагаемите му връзки с представители на подземния свят.

Тогава властите разследваха Джордже Михалевич за връзки с Радован Крейчър, който е издирван за измами с диаманти.

Медиите в ЮАР пишат, че местните власти отдавна следят съпруга на Наталия Гуркова и дейността, която извършва в страната им.

В сферата на търговията той е имал съмнителна връзка и с още един скандален бизнесмен – Майер. Той е съден за нелегално транспортиране на злато на стойност над 20 милиона долара, пише „България днес“.

Слуховете гласят, че бащата на Джордже Михалевич е загубил живота си заради бизнеса му. Свекъра на Гуркова е бил отвлечен и изтезаван заради сина си, след което умира от получените травми.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.