Корнелия Нинова взриви: Ценовият шок ще се усети най-тежко през зимата! (още подробности)

Корнелия Нинова взриви: Ценовият шок ще се усети най-тежко през зимата! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Корнелия Нинова заяви какво би направила на мястото на управляващите!

Лидерът на БСП – Корнелия Нинова не крие, че иска да е на мястото на управляващото мнозинство. Преди минути тя излезе с официално изказване за мерките, които партията й би предприела моментално, ако беше на власт. И за ценовия шок, който ще се стовари върху главите на българите през зимата:

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова вече се вижда като управляваща

„Ако БСП е на власт, в момента, при този очакван ценови шок, би увеличила броя на семействата, които получават помощи за отопление от 204 635 души на 400 000 души.

Председателят на КЕВР Иван Иванов обяви намерение цената на природния газ да се вдигне с 8%. Това ще доведе до увеличение на цените на всички стоки и услуги.

През юли токът поскъпна с 2%, парното със 7%, а сега имаме 8% увеличение на природния газ и това ще се усети най-тежко през зимата. При този очакван ценови шок, е наложително да се вземат мерки.

В тази ситуация, правителството прави нещо немислимо и доказващо, че държавата няма институции, на колене е пред търговските вериги и е тръгнала да им се моли да не увеличават цената на хляба.

Това, освен че е антипазарно, антилогично и антиевропейско, доказва безсилието и колапса на това правителство. Продължаваме да настояваме и за диференциран ДДС на хляба – от 20% на 5%, което ще бъде около 35 млн. лв. по-малко за бюджета, а те ще се компенсират от излишъка.

Друга мярка, която бихме предприели, е повишаване на сумата, която получават тези хора – от 374 лв. на 403 лв. Това ще струва на бюджета 86 188 000 млн. лв. Ако управлявахме държавата, щяхме да дадем тези пари от излишъка, който е 2 023 800 000 млрд. лв.

Това не са лични пари на премиера, въпреки че години наред ги харчи като такива, за каквото му хрумне. Като най-често те се дават за пътища, които се рушат или за санирани блокове, които се разпадат, защото оттам може да се краде, а от социални помощи – не може“, заяви Корнелия Нинова.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар